Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Μοσχαράκι στιφάδο

Ένα κλασικό χειμωνιάτικο πιάτο, που διεκδικεί ξανά μια θέση στο οικογενειακό τραπέζι.


Φύλλις Νικολάου

Υλικά για 4 μερίδες

450 g άπαχο μοσχαρίσιο κρέας σπάλα κομμένο σε μεγάλους κύβους

285 g αρακάς κατεψυγμένος

1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 μικρό γουλί (περίπου 285 g) καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους

1 μεγάλο καρότο κομμένο σε φέτες

340 g πατάτες κομμένες σε κύβους

1/4 κ.γ. πάπρικα

1/4 κ.γ. αλάτι

1/4 κ.γ. πιπέρι

2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 φλ. ξηρό κόκκινο κρασί

2 φλ. ζωμός βοδινού

Εκτέλεση:

1. Βάζεις το αλεύρι, την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι και το κρέας σε μία σακούλα φαγητού. Κλείνεις την σακούλα και την ανακινείς, μέχρι να καλυφθεί καλά το μοσχαράκι με το μείγμα. 

2. Ζεσταίνεις σε μέτρια φωτιά 2 κ.σ. ελαιόλαδο, σε μία μεγάλη κατσαρόλα. Ρίχνεις το κρέας και το μαγειρεύεις μέχρι να πάρει χρώμα και από όλες τις πλευρές, για περίπου 6 λεπτά. Στη συνέχεια, το μεταφέρεις σε ένα πιάτο, αφήνοντας το ζουμί του στην κατσαρόλα.

3. Προσθέτεις 1 κ.σ. ελαιόλαδο στην κατσαρόλα. Ρίχνεις το κρεμμύδι και το τσιγαρίζεις, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για 10 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει. Ρίχνεις το γουλί, το καρότο και τις πατάτες και τα τσιγαρίζεις για περίπου 10 λεπτά. Οταν μαλακώσουν, βάζεις ξανά το κρέας στην κατσαρόλα. 

4. Ρίχνεις στο μείγμα τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύεις για 1 λεπτό. Περιχύνεις το φαγητό με το κρασί και το αφήνεις για 3 λεπτά, μέχρι να πάρει μία βράση. Έπειτα, προσθέτεις το ζωμό και κατεβάζεις τη θερμοκρασία. Καλύπτεις την κατσαρόλα με το καπάκι της και σιγοβράζεις για περίπου 1,5 ώρα, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας. Ρίχνεις τον αρακά και μαγειρεύεις για ακόμη 5 λεπτά.

5. Αποσύρεις από τη φωτιά και αφήνεις το στιφάδο να κρυώσει για 15 λεπτά προτού το σερβίρεις.

Tip: Αν σου αρέσει η κανέλα, μην παραλείψεις να ρίξεις ένα ξυλάκι στη κατσαρόλα όσο βράζει το κρέας!

Πηγή: www.chowhound.com

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

CELEBS

Αμαλία Κωστοπούλου: Για σαφάρι στη Νότια Αφρική με το αγόρι της!

Οι φωτογραφίες που ανέβασε στο Instagram «κόβουν» την ανάσα

FOOD

Νέα μελέτη του εγκεφάλου συνδέει τη μοναξιά με τη λαχτάρα για ζάχαρη

Οι άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους κοινωνικά απομονωμένους μπορεί επίσης να έχουν πιο έντονη λαχτάρα για ζαχαρούχα τρόφιμα