ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
O Jean Louis Capsalas μάς φτιάχνει φρέσκο καλαμάρι μαρινέ με πέστο ρόκας και κόλιανδρο
Ο executive chef του “Δειπνοσοφιστήριον Catering” σου προτείνει...
Σερβίρεται με γκασπάτσο τομάτα & παντζάρι
Υλικά για άτομα
4 καλαμάρια φρέσκα (μεσαία)
½ ματσάκι κολίανδρο
1 ματσάκι ρόκα
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
½ ποτήρι ούζο
2 τμχ αστερογλυκάνισο
20 γρ καρυδόψιχα
2 λεμόνια
3 τομάτες pomodoro
2 βρασμένα παντζάρια
Οδηγίες για την εκτέλεση
1. Πλένουμε τα καλαμαράκια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
2. Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζουμε 1 λίτρο νερό μαζί με ½ ποτήρι ούζου και 2 τμχ αστερογλικάνισο.
3. Ζεματάμε τα καλαμαράκια και τα σουρώνουμε.
4. Σε ένα δυνατό μίξερ βάζουμε τα παντζάρια, τις τομάτες (χωρίς φλούδα), αλάτι, πιπέρι και λίγο ξύδι βαλσάμικο και τα πολτοποιούμε όλα μαζί.
5. Ψιλοκόβουμε την ρόκα, τον κόλιανδρο και το σκόρδο.
6. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά που ψιλοκόψαμε (ρόκα-κόλιανδρο-σκόρδο) μαζί με την καρυδόψιχα, λίγο ελαιόλαδο και το ξύσμα από τα 2 λεμόνια.
7. Ρίχνουμε τις ροδέλες καλαμάρι μέσα στο πέστο ρόκας και τον κόλιανδρο (προσοχή δεν τα βάζουμε στο ψυγείο διότι το καλαμάρι γίνεται πολύ σκληρό).
8. Σερβίρουμε σε ένα βαθύ πιάτο τα καλαμαράκια μαρινέ στην μέση και γκασπάτσο τομάτα-πατζάρι.