Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

O Jean Louis Capsalas μάς φτιάχνει φρέσκο καλαμάρι μαρινέ με πέστο ρόκας και κόλιανδρο

Ο executive chef του “Δειπνοσοφιστήριον Catering” σου προτείνει... 


Jean Louis Capsalas

Σερβίρεται με γκασπάτσο τομάτα & παντζάρι

Υλικά για άτομα

4 καλαμάρια φρέσκα (μεσαία)

½ ματσάκι κολίανδρο 

1 ματσάκι ρόκα 

1 ποτήρι ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο

½ ποτήρι ούζο

2 τμχ αστερογλυκάνισο 

20 γρ καρυδόψιχα

2 λεμόνια

3 τομάτες pomodoro

2 βρασμένα παντζάρια

Οδηγίες για την εκτέλεση

1. Πλένουμε τα καλαμαράκια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.

2. Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζουμε 1 λίτρο νερό μαζί με ½ ποτήρι ούζου και 2 τμχ αστερογλικάνισο.

3. Ζεματάμε τα καλαμαράκια και τα σουρώνουμε.

4. Σε ένα δυνατό μίξερ βάζουμε τα παντζάρια, τις τομάτες (χωρίς φλούδα), αλάτι, πιπέρι και λίγο ξύδι βαλσάμικο και τα πολτοποιούμε όλα μαζί.

5. Ψιλοκόβουμε την ρόκα, τον κόλιανδρο και το σκόρδο.

6. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά που ψιλοκόψαμε (ρόκα-κόλιανδρο-σκόρδο) μαζί με την καρυδόψιχα, λίγο ελαιόλαδο και το ξύσμα από τα 2 λεμόνια.

7. Ρίχνουμε τις ροδέλες καλαμάρι μέσα στο πέστο ρόκας και τον κόλιανδρο (προσοχή δεν τα βάζουμε στο ψυγείο διότι το καλαμάρι γίνεται πολύ σκληρό).

8. Σερβίρουμε σε ένα βαθύ πιάτο τα καλαμαράκια μαρινέ στην μέση και γκασπάτσο τομάτα-πατζάρι.

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Ποιες φράσεις να πείτε για να θέσετε τα όριά σας στους άλλους

Ο χώρος σας, ο χρόνος σας, τα όριά σας πρέπει να αδιαπραγμάτευτα

BLOGS

«Η πιο βαθιά σχέση που θα έχουμε ποτέ είναι αυτή με τον εαυτό μας» Shirley MacLean

Λαμπερή όπως πάντα, η Shirley MacLean γιορτάζει τα 90 της χρόνια