ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Η Ελευθερία Αλιφιεράκη μάς φτιάχνει τούρτα με αλμυρή καραμέλα και αφρό σοκολάτας
Η δημιουργός του αγαπημένου μας blog μαγειρικής elalifieraki.blogspot.gr, σου προτείνει...
Υλικά:
500 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
500 γρ. μπισκότα τύπου digestive θρυμματισμένα εντελώς
100 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
200 γρ. νουτέλα (ή όποιο άλλο άλειμμα σοκολάτας επιθυμείς)
1 γάλα ζαχαρούχο σε μορφή καραμέλας (το βράζουμε σε χύτρα για 25 λεπτά και το αφήνουμε μέσα μέχρι να κρυώσει)
1/3 από κουταλάκι του γλυκού ανθό αλατιού
Εκτέλεση:
1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα μπισκότα με την μαργαρίνη, για να ετοιμάσουμε τη βάση της τούρτας. Σε ένα τσέρκι 28εκ. ρίχνουμε το μείγμα και το πιέζουμε με το χέρι μας να σταθεροποιηθεί.
2. Απλώνουμε από πάνω την καραμέλα από το ζαχαρούχο γάλα και πασπαλίζουμε με το αλάτι.
3. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφικτή σαντιγί και ρίχνουμε μέσα και την σοκολάτα. Ανακατεύουμε ελαφριά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Το ρίχνουμε πάνω από την καραμέλα και το στρώνουμε ομοιόμορφα. Πασπαλίζουμε με τριμμένη κουβερτούρα και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
SELECTIONS
- Η Kurt Geiger παρουσιάζει την πολύχρωμη συλλογή της για τη σεζόν Spring/Summer 2024
- 6 fashion items που πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις μαζί σου στις Πασχαλινές διακοπές κοντά στη φύση
- Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή
- Το στιλιστικό τρικ που θα σε «σώσει» τις άστατες ημέρες της άνοιξης