ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Μερικοί το προτιμούν καυτό
Tip για να δώσεις πικάντικη γεύση στο ελαιόλαδό σου.
Γεωργία Κοντού
Θέλεις να έχεις πικάντικο ελαιόλαδο ανά πάσα στιγμή, για να το χρησιμοποιείς π.χ. σε σούπες και καυτερές σάλτσες ζυμαρικών; Πρόσθεσέ του πιπερίτσες τσίλι. Απλά βάζεις δύο ολόκληρες πιπεριές και δύο αλεσμένες σε ένα γυάλινο μπουκάλι, προσθέτεις το ελαιόλαδο και το αφήνεις σε δροσερό και σκιερό μέρος για μερικές ημέρες.
Προσοχή: όταν έρθει η στιγμή να το βάλεις στο φαγητό, δοκίμασε πρώτα τη δοσολογία ξεκινώντας από 2-3 σταγόνες, για να μη σου βγει "φωτιά"!