Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Μερικοί το προτιμούν καυτό

Tip για να δώσεις πικάντικη γεύση στο ελαιόλαδό σου.


Γεωργία Κοντού

Θέλεις να έχεις πικάντικο ελαιόλαδο ανά πάσα στιγμή, για να το χρησιμοποιείς π.χ. σε σούπες και καυτερές σάλτσες ζυμαρικών; Πρόσθεσέ του πιπερίτσες τσίλι. Απλά βάζεις δύο ολόκληρες πιπεριές και δύο αλεσμένες σε ένα γυάλινο μπουκάλι, προσθέτεις το ελαιόλαδο και το αφήνεις σε δροσερό και σκιερό μέρος για μερικές ημέρες.

Προσοχή: όταν έρθει η στιγμή να το βάλεις στο φαγητό, δοκίμασε πρώτα τη δοσολογία ξεκινώντας από 2-3 σταγόνες, για να μη σου βγει "φωτιά"!

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Ποιες φράσεις να πείτε για να θέσετε τα όριά σας στους άλλους

Ο χώρος σας, ο χρόνος σας, τα όριά σας πρέπει να αδιαπραγμάτευτα