Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Η Ελευθερία Αλιφιεράκη μάς φτιάχνει μαγειρίτσα 

Η δημιουργός του αγαπημένου μας blog μαγειρικής elalifieraki.blogspot.gr σού προτείνει... 


Ελευθερία Αλιφιεράκη

Υλικά:

1 συκωταριά από μικρό αρνάκι

1 αντεριά από μικρό αρνάκι

1 κοιλιά μικρού αρνιού

3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

5-6 φύλλα μαρουλιού ψιλοκομμένα

1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

4 κουταλιές βούτυρο (φυτίνη)

1 κρασοπότηρο ρύζι τύπου Αμερικής (κίτρινο)

1 αυγό

Χυμό ενός μεγάλου λεμονιού

Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Βάζουμε νερό να βράζει και ρίχνουμε μέσα τα έντερα, την κοιλιά και τη συκωταριά τα οποία έχουμε από πριν πλύνει πολύ καλά. Τα ξεβράζουμε για 5 λεπτά ώστε αυτό να μας διευκολύνει στο ψιλόκομμα τους και να μην γλιστράνε.

2. Αρχίζουμε να ψιλοκόβουμε αυτά που ξεβράσαμε σε πολύ μικρά κομματάκια.

3. Σε μια χύτρα βάζουμε το βούτυρο να κάψει και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι και τα ψιλοκομμένα εντόσθια για 5 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι την μέση περίπου, αλατίζουμε, πιπερώνουμε  και τα βιδώνουμε για 30 λεπτά. Αν δεν χρησιμοποιήσουμε χύτρα ο χρόνος μαγειρέματος διπλασιάζεται.

4. Όταν τα εντόσθια μαλακώσουν και είναι έτοιμα ρίχνουμε τον άνηθο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το μαρούλι και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά ακόμα.

5. Κατεβάζουμε από την εστία.

6. Στο μούλτι χτυπάμε ένα αυγό και μετά χτυπώντας με ένα πιρούνι προσθέτουμε σιγά-σιγά χυμό από ένα λεμόνι. Στη συνέχεια παίρνουμε ζωμό από την σούπα που την έχουμε μόλις κατεβάσει από την εστία και τον προσθέτουμε και αυτόν σιγά-σιγά στο αυγό ανακατεύοντας συνεχώς.

7. Όταν προσθέσουμε περίπου ένα ποτήρι ζωμό είμαστε έτοιμοι να τον ρίξουμε στην κατσαρόλα μας (χωρίς να μαγειρεύεται) και είναι έτοιμη η πιο υπέροχη και νόστιμη μαγειρίτσα. 

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department