ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Η Ελευθερία Αλιφιεράκη μάς φτιάχνει μαγειρίτσα
Η δημιουργός του αγαπημένου μας blog μαγειρικής elalifieraki.blogspot.gr σού προτείνει...
Υλικά:
1 συκωταριά από μικρό αρνάκι
1 αντεριά από μικρό αρνάκι
1 κοιλιά μικρού αρνιού
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5-6 φύλλα μαρουλιού ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
4 κουταλιές βούτυρο (φυτίνη)
1 κρασοπότηρο ρύζι τύπου Αμερικής (κίτρινο)
1 αυγό
Χυμό ενός μεγάλου λεμονιού
Αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Βάζουμε νερό να βράζει και ρίχνουμε μέσα τα έντερα, την κοιλιά και τη συκωταριά τα οποία έχουμε από πριν πλύνει πολύ καλά. Τα ξεβράζουμε για 5 λεπτά ώστε αυτό να μας διευκολύνει στο ψιλόκομμα τους και να μην γλιστράνε.
2. Αρχίζουμε να ψιλοκόβουμε αυτά που ξεβράσαμε σε πολύ μικρά κομματάκια.
3. Σε μια χύτρα βάζουμε το βούτυρο να κάψει και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι και τα ψιλοκομμένα εντόσθια για 5 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι την μέση περίπου, αλατίζουμε, πιπερώνουμε και τα βιδώνουμε για 30 λεπτά. Αν δεν χρησιμοποιήσουμε χύτρα ο χρόνος μαγειρέματος διπλασιάζεται.
4. Όταν τα εντόσθια μαλακώσουν και είναι έτοιμα ρίχνουμε τον άνηθο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το μαρούλι και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά ακόμα.
5. Κατεβάζουμε από την εστία.
6. Στο μούλτι χτυπάμε ένα αυγό και μετά χτυπώντας με ένα πιρούνι προσθέτουμε σιγά-σιγά χυμό από ένα λεμόνι. Στη συνέχεια παίρνουμε ζωμό από την σούπα που την έχουμε μόλις κατεβάσει από την εστία και τον προσθέτουμε και αυτόν σιγά-σιγά στο αυγό ανακατεύοντας συνεχώς.
7. Όταν προσθέσουμε περίπου ένα ποτήρι ζωμό είμαστε έτοιμοι να τον ρίξουμε στην κατσαρόλα μας (χωρίς να μαγειρεύεται) και είναι έτοιμη η πιο υπέροχη και νόστιμη μαγειρίτσα.
SELECTIONS
- Η Kurt Geiger παρουσιάζει την πολύχρωμη συλλογή της για τη σεζόν Spring/Summer 2024
- 6 fashion items που πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις μαζί σου στις Πασχαλινές διακοπές κοντά στη φύση
- Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή
- Το στιλιστικό τρικ που θα σε «σώσει» τις άστατες ημέρες της άνοιξης