Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κοχύλια με μανιτάρια προσούτο και μπεσαμέλ από τον Έκτορα Μποτρίνι

Ο σεφ του Etrusco και του Botrini's, μοιράζεται μαζί σου μια συνταγή για γευστικά conhiglioni.



ΥΛΙΚΑ


•    300 γρ. conhiglioni
•    2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
•    100 γρ. ελαιόλαδο
•    500 γρ. μανιτάρια champignon λεπτοκομμένα
•    125 γρ. ζαμπόν κομμένο καρέ
•    2 μικρά κολοκυθάκια κομμένα καρέ
•    2 κ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
•    100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
•    50 γε. πεκορίνο τριμμένο
•    1/2  λίτρο μπεσαμέλ
•    Αλάτι
•    Πιπέρι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια μαζί με το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μαϊντανό  και ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο τηγανάκι τσιγαρίζουμε το προσούτο μαζί με τα κολοκυθάκια μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκύθια. Ύστερα παίρνουμε και τα δύο, τα βάοζυμε σε ένα μίξερ, προσθέτουμε τη μισή μπεσαμέλ και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για πολύ λίγο. βγάζουμε το μείγμα και προσθέτουμε το πεκορίνο και τη μισή παρμεζάνα. Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά και τα αφήνουμε πολύ al dente. Τα περνάμε κάτω από παγωμένο νερό και πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο ώστε να μη κολλήσουν. Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε τα ζυμαρικά με τη γέμιση και τα απλώνουμε σε ένα ταψί το ένα δίπλα στο άλλο. Ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα. Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° μέχρι να κάνουν μία κρούστα από πάνω. 
 

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

DO IT YOURSELF

6 fashion items που πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις μαζί σου στις Πασχαλινές διακοπές κοντά στη φύση

Όλα όσα πρέπει να βάλεις στη βαλίτσα σου για τις διακοπές στο χωριό ή στο νησί αυτό το Πάσχα

BEAUTY TIPS

Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή

Συμβουλές για το τι να κάνεις και τι να αποφύγεις αν πάσχεις κι εσύ από ακμή στην εφηβεία ή στην ενήλικη ζωή σου