ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Κοχύλια με μανιτάρια προσούτο και μπεσαμέλ από τον Έκτορα Μποτρίνι
Ο σεφ του Etrusco και του Botrini's, μοιράζεται μαζί σου μια συνταγή για γευστικά conhiglioni.
ΥΛΙΚΑ
• 300 γρ. conhiglioni
• 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
• 100 γρ. ελαιόλαδο
• 500 γρ. μανιτάρια champignon λεπτοκομμένα
• 125 γρ. ζαμπόν κομμένο καρέ
• 2 μικρά κολοκυθάκια κομμένα καρέ
• 2 κ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
• 50 γε. πεκορίνο τριμμένο
• 1/2 λίτρο μπεσαμέλ
• Αλάτι
• Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια μαζί με το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο τηγανάκι τσιγαρίζουμε το προσούτο μαζί με τα κολοκυθάκια μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκύθια. Ύστερα παίρνουμε και τα δύο, τα βάοζυμε σε ένα μίξερ, προσθέτουμε τη μισή μπεσαμέλ και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για πολύ λίγο. βγάζουμε το μείγμα και προσθέτουμε το πεκορίνο και τη μισή παρμεζάνα. Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά και τα αφήνουμε πολύ al dente. Τα περνάμε κάτω από παγωμένο νερό και πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο ώστε να μη κολλήσουν. Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε τα ζυμαρικά με τη γέμιση και τα απλώνουμε σε ένα ταψί το ένα δίπλα στο άλλο. Ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα. Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° μέχρι να κάνουν μία κρούστα από πάνω.
SELECTIONS
- 6 fashion items που πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις μαζί σου στις Πασχαλινές διακοπές κοντά στη φύση
- Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή
- Το στιλιστικό τρικ που θα σε «σώσει» τις άστατες ημέρες της άνοιξης
- Αυτή είναι η σωστή ποσότητα ρετινόλης που μπορείς να χρησιμοποιήσεις