ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Ένα σαγηνευτικό παιχνίδι με γλυκές και αλμυρές γεύσεις
Ανατολίτικο ρύζι.
Υλικά:
2 κούπες ρύζι μακρύκοκκο για πιλάφι
1/2 κούπας αμύγδαλα
1/3 κούπας σταφίδες
1 ζωμό λαχανικών ψυγείου
4 κουταλιές βούτυρο φρέσκο
μοσχοκάρυδο, κανέλα και κουρκουμά
ρόδι για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)
αλάτι
Εκτέλεση:
Σωτάρουμε με το μισό βούτυρο το ρύζι και ρίχνουμε το ανάλογο νερό (αναλογία 1 ρύζι -2 νερό). Προσθέτουμε το ζωμό και είμαστε προσεκτικοί με το αλάτι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά. Σε ένα τηγανάκι σωτάρουμε στο υπόλοιπο βούτυρο τα αμύγδαλα και τις σταφίδες και τα προσθέτουμε στο ρύζι ανακατεύοντας καλά. Γεμίζουμε με το ρύζι μας μια φόρμα πατώντας καλά με την ανάποδη ενός κουταλιού. Τοποθετούμε μια πιατέλα από πάνω και με μια γρήγορη κίνηση αναποδογυρίζουμε μαζί πιατέλα-φόρμα. Ανασηκώνουμε προσεκτικά τη φόρμα. Γαρνίρουμε το ρύζι με τους σπόρους ροδιού. Σερβίρουμε το πιλάφι μας ζεστό ως συνοδευτικό σε κρέας ή κοτόπουλο.
SELECTIONS
- Η Kurt Geiger παρουσιάζει την πολύχρωμη συλλογή της για τη σεζόν Spring/Summer 2024
- 6 fashion items που πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις μαζί σου στις Πασχαλινές διακοπές κοντά στη φύση
- Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή
- Το στιλιστικό τρικ που θα σε «σώσει» τις άστατες ημέρες της άνοιξης