Ένα σαγηνευτικό παιχνίδι με γλυκές και αλμυρές γεύσεις - AllYou.gr

Search

Ένα σαγηνευτικό παιχνίδι με γλυκές και αλμυρές γεύσεις

Ανατολίτικο ρύζι.

07 Νοεμβρίου 2014

Υλικά:

2 κούπες ρύζι μακρύκοκκο για πιλάφι

1/2 κούπας αμύγδαλα

1/3 κούπας σταφίδες

1 ζωμό λαχανικών ψυγείου

4 κουταλιές βούτυρο φρέσκο

μοσχοκάρυδο, κανέλα και κουρκουμά

ρόδι για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)

αλάτι

Εκτέλεση:

Σωτάρουμε με το μισό βούτυρο το ρύζι και ρίχνουμε το ανάλογο νερό (αναλογία 1 ρύζι -2 νερό). Προσθέτουμε το ζωμό και είμαστε προσεκτικοί με το αλάτι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά. Σε ένα τηγανάκι σωτάρουμε στο υπόλοιπο βούτυρο τα αμύγδαλα και τις σταφίδες και τα προσθέτουμε στο ρύζι ανακατεύοντας καλά. Γεμίζουμε με το ρύζι μας μια φόρμα πατώντας καλά με την ανάποδη ενός κουταλιού. Τοποθετούμε μια πιατέλα από πάνω και με μια γρήγορη κίνηση αναποδογυρίζουμε μαζί πιατέλα-φόρμα. Ανασηκώνουμε προσεκτικά τη φόρμα. Γαρνίρουμε το ρύζι με τους σπόρους ροδιού. Σερβίρουμε το πιλάφι μας ζεστό ως συνοδευτικό σε κρέας ή κοτόπουλο.

Πηγή: 

Ανατολίτικο ρύζι

Aggeliki Kontou 发布于 2014年10月23日
" target="_blank">Νηστικό αρκούδι δε χορεύει

×