ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Pancakes με τυρί
Τέλειο συνοδευτικό!
Υλικά για 4 μερίδες
120 γρ. ρυζάλευρο
80 γρ. αλεύρι από πατάτα ή κορν φλάουρ
120 γρ. πεκορίνο τριμμένο
40 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
40 γρ. κατίκι Δομοκού
1 πατάτα βρασμένη σε πουρέ
2 αυγά
280 γρ. γάλα
40 γρ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
2 κ.γ. μπέκιν πάουντερ gluten free
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Οδηγίες
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε τα 2 άλευρα και προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας και προσέχοντας να μην κάνει σβόλους. Προσθέτουμε τα αυγά, αλάτι και πιπέρι. Μέσα στο μίξερ δουλεύουμε το πΒotrini.grεκορίνο, το κεφαλοτύρι, τον πουρέ πατάτας, το κατίκι Δομοκού και το σχοινόπρασο. Ρίχνουμε το μείγμα με τα τυριά μέσα στο μείγμα με το αλεύρι. Παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε τα pancales. Τρώγονται ζεστά.
Πηγή: