ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Πώς θα φτιάξεις πουτίγκα βερίκοκο
Βύθισε το κουτάλι σου και ανακάλυψε τις μοναδικές γεύσεις που κρύβει!
Υλικά
8 μεγάλα φρέσκα, γλυκά βερίκοκα (τον χειμώνα ξερά που θα μουλιάσετε πρώτα σε λίγο νερό με Kirsch)
2 κ.σ. μέλι
Λίγες σταγόνες λικέρ Kirsch
1/2 φλιτζ. σφιχτή σαντιγί
2 ασπράδια, κατά προτίμηση από φρέσκα βιολογικά αυγά, χτυπημένα σε μαρέγκα
8 σπιτικά μπισκοτάκια
Λίγο γάλα
3 κ.σ. φιλέ αμυγδαλόψιχας, ψημένο πολύ ελαφρά
Οδηγίες
Πρώτα ετοιμάστε την κρέμα: Χτυπήστε στο μπλέντερ τα βερίκοκα, το μέλι και 1 κ.σ. λικέρ. Βάλτε τον πουρέ σε ένα μπολ και ανακατέψτε μέσα πρώτα τη σαντιγί και έπειτα τη μαρέγκα, με απαλές κινήσεις για να μην «κάτσει» η μαρέγκα. Σε μια πιατέλα, στρώστε εναλλάξ τα μπισκότα, βουτηγμένα ελάχιστα σε γάλα αραιωμένο με λικέρ, και την κρέμα. Πασπαλίστε με φιλέ αμυγδάλου και αφήστε την πουτίγκα στο ψυγείο να δέσει καλά.
Πηγή: Βοtrini.gr
SELECTIONS
- Η Kurt Geiger παρουσιάζει την πολύχρωμη συλλογή της για τη σεζόν Spring/Summer 2024
- 6 fashion items που πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις μαζί σου στις Πασχαλινές διακοπές κοντά στη φύση
- Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή
- Το στιλιστικό τρικ που θα σε «σώσει» τις άστατες ημέρες της άνοιξης