ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Ζωμός ψαριού
Το καλοκαίρι τελείωσε, ο ζωμός ψαριού αρχίζει.
(για 6 μερίδες)
Υλικά
2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι φρέσκο κομμένο σε ροδέλες
1 εσαλότ
1 κιλό κομμάτια ψαριού από κεφάλι και κόκκαλα χωρίς τα βράγχια
Αλάτι χοντρό
6 κ.σ. κρασί άσπρο
½ πράσο (πράσινο μέρος)
1 μπουκέ γαρνί
Οδηγίες
Πλένουμε καλά και κόβουμε τα υπολείμματα ψαριού για να χάσουν όλο το αίμα που βρίσκεται στη σάρκα τους. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε όλα τα λαχανικά για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Μόλις μαλακώσουν, ρίχνουμε τα κομμάτια ψαριού και ροδίζουμε για άλλα 15 λεπτά ανακινώντας αραιά και ελαφρά την κατσαρόλα. Αλατίζουμε ελαφρώς, προσθέτουμε το κρασί και το αφήνουμε να βράσει για 1 λεπτό ώστε να φύγει η οξύτητα. Τέλος προσθέτουμε 1 λίτρο νερό και το μπουκέ γαρνί. Αφήνουμε να βράσει για 20 – 30 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία. Περνάμε το ζωμό από λεπτή σίτα.
Πηγή: Βotrini.gr
SELECTIONS
- Η Kurt Geiger παρουσιάζει την πολύχρωμη συλλογή της για τη σεζόν Spring/Summer 2024
- 6 fashion items που πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις μαζί σου στις Πασχαλινές διακοπές κοντά στη φύση
- Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή
- Το στιλιστικό τρικ που θα σε «σώσει» τις άστατες ημέρες της άνοιξης