ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Σήμερα θα φτιάξουμε αυτό το γλυκό και θα το απολαύσουμε μαζί με φίλους!
Τάρτα αχλάδι με μέλι.
Γεωργία Κοντού
Υλικά:
1 φύλλο σφολιάτας
1 κιλό αχλάδια κομμένα στα 8
3 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. βούτυρο
ελάχιστο αλάτι
Εκτέλεση:
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τα αχλάδια, το βούτυρο, το μέλι, μία κουταλιά ζάχαρη και το αλάτι. Τα σωτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις μεριές και να καραμελώσουν. Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Βουτυρώνουμε πολύ καλά το σκεύος της τάρτας και στρώνουμε το φύλλο. Κάνουμε τρύπες με το πιρούνι πάνω στη ζύμη.
Έπειτα τοποθετούμε τα αχλάδια με τη σειρά και περιχύνουμε με τους χυμούς από το τηγάνι. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου μισή ώρα μέχρι να ροδίσει η τάρτα. Είναι έτοιμη να την απολαύσουμε!
Πηγή: Ditucook
SELECTIONS
- Η Kurt Geiger παρουσιάζει την πολύχρωμη συλλογή της για τη σεζόν Spring/Summer 2024
- 6 fashion items που πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις μαζί σου στις Πασχαλινές διακοπές κοντά στη φύση
- Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή
- Το στιλιστικό τρικ που θα σε «σώσει» τις άστατες ημέρες της άνοιξης