Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Εποχή της κολοκύθας: Θα την απολαύσουμε σε αυτή την πρωτότυπη μακαρονάδα!

Ζυμαρικά με κολοκύθα, καρύδια και φασκόμηλο.


Γεωργία Κοντού

Υλικά:

2 φλ. μακρόστενη κολοκύθα σε κύβους

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. βούτυρο (ή ελαιολαδο)

1 φρέσκο κρεμμυδάκι, σε φέτες

¼ φλ. φασκόμηλο, ψιλοκομμένο

¼ φλ. καρύδια, ψιλοκομμένα

½ φλ. ρεβύθια

1-2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες

μερικές σταγόνες λεμόνι

λίγο ξίδι μπαλσάμικο

μισό πακέτο σπαγγέτι ή λιγκουίνι

λίγο σπανάκι, ψιλοκομμένο

½ φλ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

τριμμένο τυρί πεκορίνο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς. Περιχύνεις την κολοκύθα με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζεις με αλάτι, πιπέρι και ψήνεις για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει και να ψηθεί ομοιόμορφα. Τη βγάζεις από το φούρνο και την αφήνεις στην άκρη.

2. Βράζεις τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente και κρατάς τουλάχιστον 1 φλ. από το νερό στο οποίο έχουν βράσει.

3. Σε ένα μεσαίου μεγέθους τηγάνι, ζεσταίνεις ελαιόλαδο ή βούτυρο και σοτάρεις το κρεμμυδάκι μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτεις το φασκόμηλο και αφήνεις για ακόμη 30 δευτερόλεπτα. Ρίχνεις τα καρύδια, τα ρεβύθια, την κολοκύθα, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Αφήνεις να μαγειρευτούν μέχρι τα ρεβύθια και η κολοκύθα να ροδίσουν ελαφρώς, προσέχοντας όμως να μην καεί το σκόρδο.

4. Περιχύνεις με λίγο λεμόνι και μπαλσάμικο και ανακατεύεις. Προσθέτεις τα ζυμαρικά και το σπανάκι. Ρίχνεις λίγο νερό για να μη γίνει πολύ πηχτό το μείγμα.

5. Αποσύρεις από τη φωτιά, ρίχνεις το μαϊντανό και ανακατεύεις.

6. Δοκιμάζεις και αλατοπιπερώνεις κατά βούληση. Σερβίρεις με επιπλέον τριμμένο τυρί.

Tip: Αντί να ψήσεις την κολοκύθα στο φούρνο, μπορείς αν θέλεις να τη μαγειρέψεις σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και περίπου 1/3 φλ. νερό. Σκεπάζεις το κατσαρολάκι και την αφήνεις να βράσει μέχρι να εξατμιστεί το νερό (για περίπου 15 λεπτά). 

Πηγή: Love and Lemons

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

CELEBS

Ελεονώρα Μελέτη: «Ως παρουσιάστρια βγάζω περισσότερα από ό,τι ένας ευρωβουλευτής»

Όσα είπε για την υποψηφιότητά της στον Νίκο Χατζηνικολάου

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η ματαιοδοξία είναι η αγαπημένη μου αμαρτία» Al Pacino

Γιορτάζει τα 84 του χρόνια κι εμείς απολαμβάνουμε μαζί του μια κινηματογραφική ζωή