ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Χταποδάκια με ρεβύθια
Ένα Πορτογαλέζικο πιάτο, με μεσογειακές καταβολές ότι πρέπει για νωρίς την Ανοιξη
Τότε που θες με το πιάτο σου να αισθάνεσαι την φρεσκάδα της εξοχής αλλά ακόμη κάποιες ώρες της ημέρας ψάχνεις ζεστασιά
Υλικά
600 γρ. χταποδάκι καθαρισμένο
250 γρ. ρεβίθια προβρασμένα
1 σκελίδα σκόρδο
50 γρ. λευκό κρασί
1 κλωνάρι δεντρολίβανο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Οδηγίες
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το σκόρδο και λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το χταπόδι και αφήνουμε να τσιγαριστεί. Μόλις έχει πιει το νερό που έχει βγάλει σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε τα ρεβίθια. Αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά, ρίχνουμε μέσα και το δεντρολίβανο και σκεπάζουμε. Αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να βράσουν για μισή ώρα. Κοιτάζουμε από αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.
Πηγή
SELECTIONS
- Μυστικά styling που κάθε γυναίκα η οποία σέβεται την γκαρνταρόμπα της πρέπει να γνωριζει
- Το καλύτερο tip ομορφιάς για να προλάβεις τις ρυτίδες
- Η Kurt Geiger παρουσιάζει την πολύχρωμη συλλογή της για τη σεζόν Spring/Summer 2024
- 6 fashion items που πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις μαζί σου στις Πασχαλινές διακοπές κοντά στη φύση