ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Η αγαπημένη μας σαλάτα... αλλάζει επίπεδο
Σαλάτα Caesar σε φωλιά παρμεζάνας.
Η σαλάτα με την βάση παρμεζάνας και την Caesar σώς θα σας μαγέψει με την απλότητα των υλικών της και την τσαχπίνα γευση της.
Συστατικά:
400 γραμμ. στήθος κοτόπουλου φιλέτο ψημένο
1 τρυφερό μαρούλι χοντροκομμένο
1 Γαλλική σαλάτα
1 ματσάκι ρόκα
6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 φλ. τσ. τριμμένη παρμεζάνα
2 φλ. τσ. κρουτόν
γιά την φωλιά παρμεζάνας θα χρειαστείτε 1 1/2 φλ. τσ. τριμμένη παρμεζάνα
Γιά την Σίζαρ σώς
1 αυγό κατά προτίμηση βιολογικό
1 σκελίδα σκόρδο
3 κ.σ. χυμός λεμονιού
1 κ.σ. μουστάρδα
6 φιλέτα αντσούγιας
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
Οδηγίες:
Παρασκευή της φωλιάς
Σε ένα αντικολητικό τηγάνι διαμέτρου 30 εκ. ρίχνουμε την τριμένη παρμεζάνα και την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια σε ένα λεπτό στρώμα.
Μόλις ψηθεί από την μία πευρά την γυρίζουμε και ψήνουμε και από την άλλη.
Ζεστή όπως είναι την τοποθετούμε απαλά σε ένα μπόλ γυρισμένο ανάποδα και την αφήνουμε να κρυώσει.
Παρασκευή σώς
Ρίχνουμε στο multi όλα τα υλικά εκτος από το λαδι και αλέθουμε να γίνει ένας πολτός. Σιγά σιγά ριχνουμε και το λάδι μεχρι να αποκτήσει μία βελούδινη υφή.
Συναρμολόγηση
Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια τά λαχανικά με το χέρι και αναμειγνύουμε μαζί με το κοτόπουλο και τα 3/4 της σώς και της παρμεζάνας.
Τοποθετούμε την φωλία της παρμεζάνας σε ένα πιάτο βάζουμε τό μίγμα της σαλάτας και ρίχνουμε από πάνω τα κρουτόν και τα υπόλοιπα υλικά.
Από τον Giorgio
Πηγή: Gourmed.gr
SELECTIONS
- Η Kurt Geiger παρουσιάζει την πολύχρωμη συλλογή της για τη σεζόν Spring/Summer 2024
- 6 fashion items που πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις μαζί σου στις Πασχαλινές διακοπές κοντά στη φύση
- Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή
- Το στιλιστικό τρικ που θα σε «σώσει» τις άστατες ημέρες της άνοιξης