Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Το κεμπάμπ στη χορτοφαγική εκδοχή του

Κεμπάμπ χαλουμιού.


Γεωργία Κοντού

Νόστιμο και ζουμερό κεμπάμπ με χαλούμι για τους χορτοφάγους και όσους αρέσκονται να κάνουν αλλαγές και να τρώνε νοστιμιές! Ωραίο πιάτο για μπουφέ ή και ως ορεκτικό σε γεύμα.

Συστατικά:

1 πακέτο xαλούμι

1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά, καθαρισμένη και χωρίς σπόρια

1 μεγάλο φρέσκο κολοκυθάκι

1 μικρό κρεμμύδι

8 φύλλα δάφνης

φέτες λεμονιού (για γαρνίρισμα)

150 γρ. ανάμικτα φύλλα σαλάτας

Για το ντρέσινγκ της σαλάτας

2 κ.σ.  ελαιόλαδο

χυμός ½ λεμονιού

1 κ.σ. ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη ή 1 κ.γλ. αποξηραμένη ρίγανη

αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες:

Κόβουμε το χαλούμι σε κύβους 2,5 εκ.

Αφαιρούμε τα σπόρια από την πιπεριά και κόβουμε σε κύβους 2,5 εκατοστών.

Κόβουμε το κολοκυθάκι σε ισομεγέθεις φέτες.

Κόβουμε το κρεμμύδι σε 8 φέτες.

1. Βάζουμε το χαλούμι, την πιπεριά, το κολοκυθάκι, το κρεμμύδι και τα φύλλα δάφνης σε 4 μικρές σούβλες.

2. Φτιάχνουμε το ντρέσινγκ της σαλάτας ανακατεύοντας όλα τα υλικά.

3. Προθερμαίνουμε την ψησταριά και ψήνουμε το κεμπάμπ χαλουμιού, γυρίζοντας το τακτικά για 4-8 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν καλά οι κύβοι χαλουμιού.

4. Γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού και σερβίρουμε πάνω σε μια στρώση από πράσινα φύλλα.

5. Περιχύνουμε λίγο ντρέσινγκ σαλάτας από πάνω.

Πηγή: Gourmed.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Ποιες φράσεις να πείτε για να θέσετε τα όριά σας στους άλλους

Ο χώρος σας, ο χρόνος σας, τα όριά σας πρέπει να αδιαπραγμάτευτα