ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Φρουτάλια (ομελέτα με λουκάνικα)
Ένα κυκλαδίτικο πιάτο εύκολα στο τραπέζι σου!
Το καλοκαίρι χρειαζόμαστε γρήγορες κι εύκολες λύσεις στην κουζίνα, που ταυτοχρόνως να χορταίνουν την οικογένεια. Ιδού μία τέτοια συνταγή: Μια κυκλαδίτικη ομελέτα, η φρουτάλια, πεντανόστιμη και αγαπημένη!
Υλικά (για 3 άτομα ή δύο πολύ πεινασμένα):
6 αυγά
300 γραμ. λουκάνικα της προτίμησής σας
3 μακρόστενες πατατούλες
4 κουταλιές τριμμμένο τυράκι (εγώ έβαλα ρεγκάτο)
1 σφηνάκι γάλα
λίγα φυλλαράκια μαϊντανό και άνηθο
πιπέρι
αλάτι με προσοχή λόγω της παρουσίας αλλαντικών και τυριών
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Τις τηγανίζουμε.
Τις βγάζουμε να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας.
Κόβουμε τα λουκάνικα σε φέτες, τα τηγανίζουμε κι αυτά και τα στραγγίζουμε σε χαρτί, όπως τις πατάτες.
Χτυπάμε με ένα πηρούνι τα αυγά μας, προσθέτουμε τα βότανα, το πιπέρι και ελάχιστο αλάτι.
Ρίχνουμε και το γάλα, ρίχνουμε και το τυρί κι ανακατεύουμε.
Με προσοχή πετάμε το λάδι που τηγανίσαμε τις πατάτες και τα λουκάνικα αφήνοντας ελάχιστο, 1-2 κουταλιές. Ξαναρίχνουμε στο σκεύος τα λουκάνικα και τις πατάτες.
Περιχύνουμε με το μίγμα των αυγών.
Τοποθετούμε το σκεύος στο φούρνο στους 180ο C.
Ψήνουμε ώσπου πήξει η επιφάνεια.
Σερβίρεται ζεστή αλλά και κρύα.
Δες τη συνταγή βήμα βήμα εδώ: Νηστικό αρκούδι δε χορεύει
SELECTIONS
- Η Kurt Geiger παρουσιάζει την πολύχρωμη συλλογή της για τη σεζόν Spring/Summer 2024
- 6 fashion items που πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις μαζί σου στις Πασχαλινές διακοπές κοντά στη φύση
- Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή
- Το στιλιστικό τρικ που θα σε «σώσει» τις άστατες ημέρες της άνοιξης