Φρουτάλια (ομελέτα με λουκάνικα) - AllYou.gr

Search

Φρουτάλια (ομελέτα με λουκάνικα)

Ένα κυκλαδίτικο πιάτο εύκολα στο τραπέζι σου!

10 Ιουνίου 2015

Το καλοκαίρι χρειαζόμαστε γρήγορες κι εύκολες λύσεις στην κουζίνα, που ταυτοχρόνως να χορταίνουν την οικογένεια. Ιδού μία τέτοια συνταγή: Μια κυκλαδίτικη ομελέτα, η φρουτάλια, πεντανόστιμη και αγαπημένη!

Υλικά (για 3 άτομα ή δύο πολύ πεινασμένα):

6 αυγά

300 γραμ. λουκάνικα της προτίμησής σας

3 μακρόστενες πατατούλες

4 κουταλιές τριμμμένο τυράκι (εγώ έβαλα ρεγκάτο)

1 σφηνάκι γάλα

λίγα φυλλαράκια μαϊντανό και άνηθο

πιπέρι

αλάτι με προσοχή λόγω της παρουσίας αλλαντικών και τυριών

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Τις τηγανίζουμε.

Τις βγάζουμε να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας.

Κόβουμε τα λουκάνικα σε φέτες, τα τηγανίζουμε κι αυτά και τα στραγγίζουμε σε χαρτί, όπως τις πατάτες.

Χτυπάμε με ένα πηρούνι τα αυγά μας, προσθέτουμε τα βότανα, το πιπέρι και ελάχιστο αλάτι.

Ρίχνουμε και το γάλα, ρίχνουμε και το τυρί κι ανακατεύουμε.

Με προσοχή πετάμε το λάδι που τηγανίσαμε τις πατάτες και τα λουκάνικα αφήνοντας ελάχιστο, 1-2 κουταλιές. Ξαναρίχνουμε στο σκεύος τα λουκάνικα και τις πατάτες.

Περιχύνουμε με το μίγμα των αυγών.

Τοποθετούμε το σκεύος στο φούρνο στους 180ο C.

Ψήνουμε ώσπου πήξει η επιφάνεια.

Σερβίρεται ζεστή αλλά και κρύα.

Δες τη συνταγή βήμα βήμα εδώ: 

Φρουτάλια (ομελέτα με λουκάνικα) Υλικά (για 3 άτομα ή δύο πολύ πεινασμένα): 6 αυγά 300 γραμ. λουκάνικα της προτίμησής σ...

Posted by
Aggeliki Kontou on Sonntag, 7. Juni 2015
" target="_blank">Νηστικό αρκούδι δε χορεύει

×
Alterra