Σπιτικός γαύρος μαρινάτος με ντοματίνια και σκόρδο - AllYou.gr

Search

Σπιτικός γαύρος μαρινάτος με ντοματίνια και σκόρδο

Ένας σπιτικός φρέσκος μαριναρισμένος γαύρος είναι ο καλύτερος μεζές για τα ούζα και τα τσίπουρα του καλοκαιριού και όχι μόνο.

06 Ιουνίου 2016

Συστατικά:

1 κιλό γαύρος

500 γρ. χοντρό αλάτι

200 ml ξίδι πολύ καλής ποιότητας

200 ml λάδι

κόκκους πιπέρι

​20 ντοματίνια

​3 σκόρδα ψιλοκομμένα

1 φλυτζάνι μαιντανό ψιλοκομμένο

Οδηγίες:

Καθαρίζουμε το γαύρο, τραβώντας και αφαιρώντας το κεφάλι με τα εντόσθια και βγάζοντας τη ραχοκοκαλιά τoυ.

Τον πλένουμε καλά και τον βάζουμε να στραγγίξει. 

Τον βάζουμε μέσα σε ένα μπολ με χοντρό αλάτι για μία ώρα περίπου.  

Στην συνέχεια τον βγάζουμε από το αλάτι τον ξεπλένουμε καλά και τον βάζουμε μέσα σε ένα ταψάκι με μπόλικο καλό ξύδι για 2 ώρες περίπου.

Στην συνέχεια στραγγίζουμε το ξίδι και προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και τον μαιντανό  και τον βάζουμε για 2-3 ώρες ακόμα στο ψυγείο.

Σερβίρουμε με τα κομμένα ντοματίνια,  κάπαρη και καπαρόφυλλα Σαντορίνης.

Από Giorgio

Πηγή: Gourmed.gr

Summer in the city

Beach Please! Πώς να ντυθείς για γάμο σε νησί και να είσαι glamorous

Σου αποκαλύπτουμε όλα τα μυστικά για να είσαι… chill but fabulous!

Να τι πρέπει να κάνεις άμα καείς από τον ήλιο

6 tips για να θεραπεύσεις τα ελαφριά εγκαύματα και γρήγορα!

Οι 5+1 καλύτερες παραλίες της Αττικής

Είναι δυο (ή και τρία) βήματα από την Αθήνα και θα σε κάνουν να νιώσεις ότι είσαι ήδη διακοπές!