Απόψε χαμογελάμε αινιγματικά - AllYou.gr

Search

Απόψε χαμογελάμε αινιγματικά

Γιατί; Θα λύσουμε το γρίφο πίσω από το πιο διάσημο μειδίαμα όλων των εποχών: εκείνο της Μόνα Λίζα!

14 Σεπτεμβρίου 2015

Πολλές φορές, έχουμε αναρωτηθεί τι κάνει το χαμόγελο της Μόνα Λίζα τόσο ξεχωριστό. Κι ενώ έχουν χυθεί τόνοι μελάνι για το περίφημο μειδίαμα δια χειρός Λεονάρντο Ντα Βίντσι, εμείς δεν είμαστε ακόμα ικανοποιημένοι με τις ερμηνείες των ειδικών.

Στο κυνήγι μιας σωστής απάντησης, λέμε να πάμε θέατρο και σε θέλουμε μαζί μας! Όχι, δε σου πουλάμε ειρωνεία –όπως ενδεχομένως κάνει η πρωταγωνίστρια του πίνακα που έχει στοιχειώσει τις σκέψεις μας: απόψε, η σκηνή του Τσάι στη Σαχάρα φιλοξενεί «Το Χαμόγελο της Μόνα Λίζα» του Victor Lodato.

Η υπόθεση του έργου έχει να κάνει –φυσικά– με τον πίνακα που πάντα γοήτευε και συνεχίζει να γοητεύει όλον τον κόσμο. Μόνο που στον Βιτσέντζο Περούτζια, ο πίνακας άσκησε τέτοια γοητεία και δύναμη που τον οδήγησε να τον κλέψει από το Λούβρο και να τον κρατήσει στη σοφίτα του στο Παρίσι για πάνω από δυο χρόνια προτού τον επιστρέψει στην Ιταλία, τόπο και της δικής του καταγωγής.

Το έργο παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και βασίζεται στις πραγματικές μαρτυρίες και τα γεγονότα πίσω από τη κλοπή της Μόνα Λίζα, το καλοκαίρι του 1911. Ο Victor Lodato χρησιμοποιεί αυτήν την αληθινή ιστορία για να κάνει μια βαθιά εξερεύνηση της επιρροής, του μαγνητισμού και του μυστηρίου που δημιουργεί σε όλους μας η μεγάλη τέχνη με στόχο να αποδείξει την απόλυτη αναγκαιότητά της.

Θα σε δούμε εκεί!

Το χαμόγελο της Μόνα Λίζα

Πρωταγωνιστούν οι: Θωμάς Βούλγαρης, Γιώργης Κοντοπόδης και Ελένη Φίλιππα

Πού: Τσάι στη Σαχάρα, Λαοδικείας 18, Ιλίσσια, τηλ. 2107710611

Πότε: Από 14 Σεπτεμβρίου έως 24 Νοεμβρίου 2015

Ώρα έναρξης: 21.45

Είσοδος: 12 ευρώ / 8 ευρώ (φοιτητικό, ανέργων)Ακολούθησε το allyou στο Instagram!