Όλο αυτό που ποτέ δεν τελειώνει - AllYou.gr

Search

Όλο αυτό που ποτέ δεν τελειώνει

Απόψε, η ομάδα Χρώμα και ο Σάμιουελ Μπέκετ μάς δείχνουν πώς τελειώνει το παιχνίδι.

17 Δεκεμβρίου 2015

«Ήρθε η ώρα για την ιστορία μου. Θες να ακούσεις την ιστορία μου; Ίσως αυτή δεν είναι κι απ’ τις καλές μου μέρες, αλλά ειλικρινά…» 

Δεν είναι δικά μας αυτά τα λόγια, αλλά του Σάμιουελ Μπέκετ και είναι βγαλμένα από το έργο του «Το παιχνίδι του τέλους», το οποίο θα παρακολουθήσουμε σήμερα στο Θέατρο Τέχνης, από την ομάδα Χρώμα.

Στη σκηνή θα συναντήσουμε τον τυφλό Χαμ και τον υπηρέτη του Κλοβ, οι οποίοι ζουν σε ένα γκρίζο περιβάλλον περιμένοντας το τέλος τους. Μαζί τους ζουν οι ανάπηροι γονείς του Χαμ που αργοπεθαίνουν μέσα σε κάδους απορριμμάτων. Ο έξω κόσμος είναι ήδη «νεκρός» για τους ήρωες του Μπέκετ και οι ίδιοι μοιάζουν σαν να είναι οι μόνοι επιζώντες…

Τα μεγάλα έργα πάντα μας αποκαλύπτουν την αλήθεια της εποχής μας, μας φέρνουν αντιμέτωπους με το νόημα της ζωής. Μας κρίνουν ιστορικά, πολιτικά, πολιτιστικά. Ο Μπέκετ βυθομετρά και -με ακρίβεια νυστεριού- αναδεικνύει όλη την ουσία της ανθρώπινης ύπαρξης, με όπλο το χιούμορ και την αισιοδοξία. Όχι μιας «εύκολης» αισιοδοξίας αλλά μιας πραγματικής αισιοδοξίας. Επιμένει να «παίζει» ακόμα κι αν σε κάθε αρχή βρίσκεται πάντα το τέλος.

«Το παιχνίδι του τέλους», μας ζητάει ν’ αφεθούμε στην αθωότητα του. Στον αέναο κύκλο κάθε αρχής και τέλους. Σε αυτό που ποτέ δεν τελειώνει. Που ποτέ δε θα τελειώσει. Μας ζητάει, να αφεθούμε στην επικινδυνότητα που κρύβει ένα παιχνίδι στα χέρια των μεγάλων.  

Εμείς δεν ξέρουμε πώς ή πότε τελειώνει το παιχνίδι, αλλά ξέρουμε πού και πότε ξεκινάει! Θα σε δούμε στην Πλάκα στις 21.15 ακριβώς!

Το Παιχνίδι του Τέλους

του Σάμιουελ Μπέκετ

Μετάφραση: Λυδία Κονιόρδου

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Χατζής

Παίζουν οι: Παίζουν: Λυδία Κονιόρδου, Έλενα Τοπαλίδου, Τζίνα Θλιβέρη, Γεωργία Τσαγκαράκη

Πού: Θέατρο Τέχνης, Φρυνίχου 14, Πλάκα

Ώρα έναρξης: 21.15 

Τιμές εισιτηρίων: Από 15€  / Κάθε Πέμπτη €10  (γενική είσοδος)

Πληροφορίες: 2103222464,  2103236732Ακολούθησε το allyou στο Instagram!