Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλο αυτό που ποτέ δεν τελειώνει

Απόψε, η ομάδα Χρώμα και ο Σάμιουελ Μπέκετ μάς δείχνουν πώς τελειώνει το παιχνίδι.


Φύλλις Νικολάου

«Ήρθε η ώρα για την ιστορία μου. Θες να ακούσεις την ιστορία μου; Ίσως αυτή δεν είναι κι απ’ τις καλές μου μέρες, αλλά ειλικρινά…» 

Δεν είναι δικά μας αυτά τα λόγια, αλλά του Σάμιουελ Μπέκετ και είναι βγαλμένα από το έργο του «Το παιχνίδι του τέλους», το οποίο θα παρακολουθήσουμε σήμερα στο Θέατρο Τέχνης, από την ομάδα Χρώμα.

Στη σκηνή θα συναντήσουμε τον τυφλό Χαμ και τον υπηρέτη του Κλοβ, οι οποίοι ζουν σε ένα γκρίζο περιβάλλον περιμένοντας το τέλος τους. Μαζί τους ζουν οι ανάπηροι γονείς του Χαμ που αργοπεθαίνουν μέσα σε κάδους απορριμμάτων. Ο έξω κόσμος είναι ήδη «νεκρός» για τους ήρωες του Μπέκετ και οι ίδιοι μοιάζουν σαν να είναι οι μόνοι επιζώντες…

Τα μεγάλα έργα πάντα μας αποκαλύπτουν την αλήθεια της εποχής μας, μας φέρνουν αντιμέτωπους με το νόημα της ζωής. Μας κρίνουν ιστορικά, πολιτικά, πολιτιστικά. Ο Μπέκετ βυθομετρά και -με ακρίβεια νυστεριού- αναδεικνύει όλη την ουσία της ανθρώπινης ύπαρξης, με όπλο το χιούμορ και την αισιοδοξία. Όχι μιας «εύκολης» αισιοδοξίας αλλά μιας πραγματικής αισιοδοξίας. Επιμένει να «παίζει» ακόμα κι αν σε κάθε αρχή βρίσκεται πάντα το τέλος.

«Το παιχνίδι του τέλους», μας ζητάει ν’ αφεθούμε στην αθωότητα του. Στον αέναο κύκλο κάθε αρχής και τέλους. Σε αυτό που ποτέ δεν τελειώνει. Που ποτέ δε θα τελειώσει. Μας ζητάει, να αφεθούμε στην επικινδυνότητα που κρύβει ένα παιχνίδι στα χέρια των μεγάλων.  

Εμείς δεν ξέρουμε πώς ή πότε τελειώνει το παιχνίδι, αλλά ξέρουμε πού και πότε ξεκινάει! Θα σε δούμε στην Πλάκα στις 21.15 ακριβώς!

Το Παιχνίδι του Τέλους

του Σάμιουελ Μπέκετ

Μετάφραση: Λυδία Κονιόρδου

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Χατζής

Παίζουν οι: Παίζουν: Λυδία Κονιόρδου, Έλενα Τοπαλίδου, Τζίνα Θλιβέρη, Γεωργία Τσαγκαράκη

Πού: Θέατρο Τέχνης, Φρυνίχου 14, Πλάκα

Ώρα έναρξης: 21.15 

Τιμές εισιτηρίων: Από 15€  / Κάθε Πέμπτη €10  (γενική είσοδος)

Πληροφορίες: 2103222464,  2103236732

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Να ονειρεύομαι το αδύνατο, αυτή είναι η επιδίωξή μου» Μιγκέλ ντε Θερβάντες

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, θυμόμαστε τον μπαμπά του πιο ονειροπόλου ήρωα, που πέθανε στις 23 Απριλίου 1616

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος οι τιμές πέφτουν σταθερά!

Κάθε μέρα χαμηλή τιμή σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, απορρυπαντικά και πολλές ακόμη κατηγορίες!

Προτεινόμενα

FOOD

Νέα μελέτη του εγκεφάλου συνδέει τη μοναξιά με τη λαχτάρα για ζάχαρη

Οι άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους κοινωνικά απομονωμένους μπορεί επίσης να έχουν πιο έντονη λαχτάρα για ζαχαρούχα τρόφιμα

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Ποιες φράσεις να πείτε για να θέσετε τα όριά σας στους άλλους

Ο χώρος σας, ο χρόνος σας, τα όριά σας πρέπει να αδιαπραγμάτευτα