Σήμερα κοιτάμε τ' άστρο! - AllYou.gr

Search

Σήμερα κοιτάμε τ' άστρο!

Κι είναι το ίδιο με εκείνο που οδήγησε τον Βαλτάσαρ, τον Γασπάρ και τον Μελχιόρ στη φάτνη.

28 Δεκεμβρίου 2015

Κοιτάζοντας πίσω στους αιώνες που πέρασαν από τη γέννηση του Χριστού στη φτωχική φάτνη της Βηθλεέμ, δεν είναι δυνατόν παρά να αισθάνεσαι κι εσύ (ακόμα κι αν δεν πιστεύεις) έναν απέραντο θαυμασμό για τη βαθιά και ριζική επίδραση που είχε η γέννηση του θείου βρέφους στον κόσμο μας. 

Κι αυτή η γέννηση γνωστοποιήθηκε στους ταπεινούς βοσκούς από «πλήθος στρατιάς ουρανίου» και στο λαό του Ισραήλ από την άφιξη των Σοφών Μάγων της Ανατολής. Με οδηγό τους το φως «αστέρος ον είδον εν τη Ανατολή», διέσχισαν έρημους και όρη για να έρθουν να προσκυνήσουν «το άγνωστο αυτό παιδίον». Τι ήταν, όμως, το φως που τους οδήγησε μακριά από τη χώρα τους; Τι είδους άστρο τους οδήγησε στο μέρος όπου ήταν σπαργανωμένο το Βρέφος της Βηθλεέμ; Τι ήταν άραγε το μυστηριώδες και υπέροχο αυτό άστρο, του οποίου το ακτινοβόλο φως φωτίζει και εμπνέει τους ανθρώπους εδώ και 2.000 χρόνια; 

Για να λύσουμε τις εύλογες  απορίες, θα κατέβουμε στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου, για να παρακολουθήσουμε «Το Άστρο των Χριστουγέννων», ένα ντοκιμαντέρ που υπόσχεται να μας εξηγήσει επιστημονικά... τα Χριστούγεννα!

Ακολούθησε το άστρο και θα μας βρεις εκεί!

32033036{/videobox}

Το Άστρο των Χριστουγέννων

Πού: Ίδρυμα Ευγενίδου, Λ. Συγγρού 387, Παλαιό Φάληρο

Ώρα έναρξης: 19.30

Τιμές εισιτηρίων: 6€ / 4€ (μειωμένο)

Πληροφορίες: www.eugenfound.edu.grΑκολούθησε το allyou στο Instagram!