Όνειρο ή εφιάλτης; - AllYou.gr

Search

Όνειρο ή εφιάλτης;

Απαντήσεις θα πάρουμε απόψε στην Αλκυονίδα.

05 Φεβρουαρίου 2016

«Τα όνειρα είναι η βασιλική οδός για το ασυνείδητο», υποστήριζε ο πατέρας της ψυχανάλυσης, Σίγκμουντ Φρόιντ. Αστεία όνειρα, τρομακτικά όνειρα, αλλόκοτα όνειρα… Βλέπουμε όνειρα τα οποία χάνονται μυστηριωδώς. Τι θα γινόταν εάν μπορούσαμε να συνδεθούμε με το υποσυνείδητο ενός ανθρώπου που κοιμάται και μπορούσαμε να δούμε το μέλλον του σαν ένα «προφητικό όνειρο»; Θα ήμασταν πιο ευτυχισμένοι εάν μπορούσαμε να προβλέψουμε το μέλλον μας; 

Αυτά τα ερωτήματα εξερευνά η ταινία «My Little Nightmare», του Noriyoshi Sakuma, η οποία αφηγείται την ιστορία ενός κοριτσιού με μυστηριώδεις δυνάμεις και της δασκάλας της, που μπορεί να αποκωδικοποιήσει αυτές τις δυνατότητες. Αυτός ο μικρός... εφιάλτης ξεκίνησε ως σειρά στην τηλεόραση, αλλά λόγω της συντριπτικής ανταπόκρισης μεταφέρθηκε και στην μεγάλη οθόνη. Απόψε θα την απολαύσουμε στην Αλκυονίδα, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Σύγχρονου Ιαπωνικού Κινηματογράφου.

allyou_mylittlenightmare_big_internal.jpg

Η διοργάνωση αποτελεί μια συνεργασία της New Star με την Πρεσβεία της Ιαπωνίας και το Japan Foundation, και παρουσιάζει τέσσερις Ιαπωνικές ταινίες νέων σκηνοθετών, με θεματολογία τη σύγχρονη γυναίκα στην κοινωνία της Ιαπωνίας.

Sayonara! Τα λέμε εκεί!

My Little Νighmare

του Noriyoshi Sakuma

Πού: Αλκυονίς new star art cinema, Ιουλιανού 42 - 46, Αθήνα

Ώρα έναρξης: 19.00

Τιμές εισιτηρίων: 3€ 

Πληροφορίες: www.newstarartcinema.grΑκολούθησε το allyou στο Instagram!