Είναι τρελός αυτός ο Πιερό! - AllYou.gr

Search

Είναι τρελός αυτός ο Πιερό!

Και απόψε εγκαταλείπει τη γυναίκα του.

26 Μαρτίου 2016

Να σου συστήσουμε τον Φερντινάν, τον πρωταγωνιστή της ταινίας «Ο Τρελός Πιερό», του Ζαν-Λικ Γκοντάρ, που θα παρακολουθήσουμε απόψε. Εδώ και μερικά χρόνια, ο Φερντινάν βρίσκεται εγκλωβισμένος σ' έναν γάμο που τον βοήθησε στην κοινωνική του ανέλιξη, αλλά τον έχει βυθίσει στην ανία. Η τυχαία συνάντησή του με τη Μαριάν Ρενουάρ, έναν παλιό του έρωτα, είναι η αφορμή που έψαχνε για να τα τινάξει όλα στον αέρα και να αποδράσει μαζί της προς άγνωστη κατεύθυνση.

Αφού σβήσουν τα ίχνη τους και απομονωθούν σαν σύγχρονοι ναυαγοί, θα εξασφαλίσουν τα προς το ζην με τα πιο απίθανα κόλπα, φτάνοντας μέχρι τον γαλλικό νότο. Εκεί όπου θα λάβει χώρα το οριστικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών. 

Η ταινία θεωρείται μια από τις τελευταίες ταινίες του κινήματος της nouvelle vague κι αποτελεί ένα road trip ιδεών, ερωτημάτων και επίκαιρων σχολιασμών χωρίς να ακολουθούνται φόρμες. Σε αυτήν, ο Ζαν-Λικ Γκοντάρ απελευθερώνεται από τις συμβάσεις της κλασικής δραματoυργίας κι αφήνεται να παρασυρθεί από ένα γνήσιο ποιητικό οίστρο.

Σε ψήσαμε; Μάθε, λοιπόν, ότι αυτήν την αριστουργηματική ταινία θα την απολαύσουμε απόψε στη μεγάλη οθόνη χωρίς εισιτήριο, χάρη στον Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Ζωγράφου, που διοργανώνει για το κοινό δωρεάν βραδιές σινεμά.

Τα λέμε εκεί!

Ο Τρελός Πιερό

Σκηνοθεσία: Ζαν-Λικ Γκοντάρ

Με τους: Ζαν Πολ Μπελμποντό, Άνα Καρίνα, Γρατζιέλα Γκαλβάνι, Σάμιουελ Φούλερ

Πού: Χώρος ΑΛΕΚΑ – ΤΕΧΝΗ ΠΟΛΗΣ, 3ης Ορεινής Ταξιαρχίας 13, Πλατεία Γαρδένιας, Ζωγράφου

Ώρα έναρξης: 21.00

Είσοδος: ΕλεύθερηΑκολούθησε το allyou στο Instagram!