Σήμερα επιστρέφουμε στις 25 Ιανουαρίου 2015 - AllYou.gr

Search

Σήμερα επιστρέφουμε στις 25 Ιανουαρίου 2015

...και (ξανα)διαβάζουμε την ιστορία.

31 Μαρτίου 2016

Σε όλη τη διάρκεια του 2015, ο κόσμος είχε στραμμένο το βλέμμα στην Ελλάδα. Οι εκλογές του Ιανουαρίου 2015 ανέδειξαν μια κυβέρνηση με εκφρασμένη την επιδίωξη να προκαλέσει το ευρωπαϊκό οικονομικό status quo, με στόχο να εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον για τον ελληνικό λαό. Η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών που ακολούθησε, αντήχησε σε όλο τον κόσμο.

Οι ελιγμοί και οι ανατροπές κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης, η σύντομη παντοδυναμία του εικονοκλάστη Βαρουφάκη, το κύμα της λαϊκής υποστήριξης που κορυφώθηκε με το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, όλα συνέτειναν στη σηματοδότηση μιας καθοριστικής στιγμής στην πρόσφατη ιστορία της Ευρώπης.

Ο Kevin Ovenden, Βρετανός ακτιβιστής, δημοσιογράφος και συγγραφέας, στο βιβλίο του «ΣΥΡΙΖΑ: Μέσα στον λαβύρινθο», διηγείται την ταραχώδη ιστορία των πρώτων 6 μηνών της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Με οξυδέρκεια αλλά και με την απαραίτητη απόσταση, πιάνει το νήμα των κοινωνικών και πολιτικών διεργασιών από την εποχή της μεταπολίτευσης και εξιστορεί την πορεία του κόμματος που ξεκίνησε ως τμήμα της «μικρής αλλά συμπαθητικής» ελληνικής αριστεράς και έφτασε να διαπραγματεύεται με τους δανειστές της Ελλάδας, εν μέσω των σκληρότερων εκβιασμών.

Παρά τις υποχωρήσεις και τους συμβιβασμούς –ή ίσως και λόγω αυτών, η άνοδος (και η ενδεχόμενη πτώση) του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια σημαντική ιστορία γεμάτη συμβολισμούς που αξίζει να διαβάσεις! 

ΣΥΡΙΖΑ: Μέσα στον Λαβύρινθο

Του Kevin Ovenden

Πρόλογος: Paul Mason

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Οξύ

Περισσότερες πληροφορίες θα βρεις εδώ.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!