Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Σύμπλεγμα Οιδιπόδειο

Σήμερα θα μάθουμε αν η εμβληματική θεωρία του Sigmund Freud μεταφράζεται καλά και στα γαλλικά.


Φύλλις Νικολάου

Σήμερα θα σε πάμε μέχρι την Γαλλία για να παρακολουθήσουμε την ιστορία της κομψής και εκλεπτυσμένης Παριζιάνα Violette, η οποία κάνει τις διακοπές της στον ειδυλλιακό γαλλικό νότο. Εκεί συναντά τον γλυκύτατο Jean-René. Αν και εντελώς διαφορετικοί χαρακτήρες, η χημεία μεταξύ τους είναι τόσο καλή που βρίσκονται ξανά στο Παρίσι. Όμως, ένα τρίτο πρόσωπο εμφανίζεται ξαφνικά και θέτει σε κίνδυνο το μέλλον του ζευγαριού. Ο Lolo, ο 19χρονος κτητικός γιος της Violette, είναι αποφασισμένος να ξεφορτωθεί τον επίδοξο εραστή, με κάθε τρόπο.

Η διάσημη Γαλλίδα ηθοποιός Julie Delpy (Before Sunset) επιστρέφει στην καρέκλα του σκηνοθέτη με το «Οιδιπόδειο αλά γαλλικά», μια απολαυστική ρομαντική κωμωδία, με απτούς χαρακτήρες, καταπληκτικές ερμηνείες και αστείους, τολμηρούς διαλόγους που σχολιάζουν εύστοχα τις σύγχρονες σχέσεις. 

Στο «Οιδιπόδειο αλά Γαλλικά» υποδύεται άλλη μια ρομαντική γυναίκα, η οποία επίσης εξετάζει τις ανθρώπινες, ερωτικές και οικογενειακές σχέσεις με πολύ χιούμορ και κοφτερό πνεύμα. Η Deply σκηνοθετεί τον εαυτό της και τους συμπρωταγωνιστές της με μαεστρία και τρυφερότητα, πλάθοντας τρισδιάστατους ανθρώπινους χαρακτήρες, επιφυλάσσοντάς τους εκπλήξεις και μπλέκοντάς τους σε καθημερινές αλλά και ξεκαρδιστικές καταστάσεις. Το «Οιδιπόδειο αλά Γαλλικά» είναι μια ρομαντική κωμωδία γεμάτη ευφυείς παρατηρήσεις σχετικά με την αγάπη, τη μητρότητα και τις σχέσεις, μια δυνατή γυναικεία φιλία στη μέση, στοιχεία φαρσοκωμωδίας και βέβαια Παριζιάνικη ατμόσφαιρα.

Τι λες, φύγαμε για θερινό;

Οιδιπόδειο αλά Γαλλικά

Σκηνοθεσία: Julie Delpy

Παίζουν: Julie Delpy, Dany Boon, Vincent Lacoste, Karin Viard

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Να ονειρεύομαι το αδύνατο, αυτή είναι η επιδίωξή μου» Μιγκέλ ντε Θερβάντες

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, θυμόμαστε τον μπαμπά του πιο ονειροπόλου ήρωα, που πέθανε στις 23 Απριλίου 1616

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος οι τιμές πέφτουν σταθερά!

Κάθε μέρα χαμηλή τιμή σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, απορρυπαντικά και πολλές ακόμη κατηγορίες!

Προτεινόμενα

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Ποιες φράσεις να πείτε για να θέσετε τα όριά σας στους άλλους

Ο χώρος σας, ο χρόνος σας, τα όριά σας πρέπει να αδιαπραγμάτευτα

BLOGS

«Η πιο βαθιά σχέση που θα έχουμε ποτέ είναι αυτή με τον εαυτό μας» Shirley MacLean

Λαμπερή όπως πάντα, η Shirley MacLean γιορτάζει τα 90 της χρόνια