Σύμπλεγμα Οιδιπόδειο - AllYou.gr

Search

Σύμπλεγμα Οιδιπόδειο

Σήμερα θα μάθουμε αν η εμβληματική θεωρία του Sigmund Freud μεταφράζεται καλά και στα γαλλικά.

19 Ιουνίου 2016

Σήμερα θα σε πάμε μέχρι την Γαλλία για να παρακολουθήσουμε την ιστορία της κομψής και εκλεπτυσμένης Παριζιάνα Violette, η οποία κάνει τις διακοπές της στον ειδυλλιακό γαλλικό νότο. Εκεί συναντά τον γλυκύτατο Jean-René. Αν και εντελώς διαφορετικοί χαρακτήρες, η χημεία μεταξύ τους είναι τόσο καλή που βρίσκονται ξανά στο Παρίσι. Όμως, ένα τρίτο πρόσωπο εμφανίζεται ξαφνικά και θέτει σε κίνδυνο το μέλλον του ζευγαριού. Ο Lolo, ο 19χρονος κτητικός γιος της Violette, είναι αποφασισμένος να ξεφορτωθεί τον επίδοξο εραστή, με κάθε τρόπο.

Η διάσημη Γαλλίδα ηθοποιός Julie Delpy (Before Sunset) επιστρέφει στην καρέκλα του σκηνοθέτη με το «Οιδιπόδειο αλά γαλλικά», μια απολαυστική ρομαντική κωμωδία, με απτούς χαρακτήρες, καταπληκτικές ερμηνείες και αστείους, τολμηρούς διαλόγους που σχολιάζουν εύστοχα τις σύγχρονες σχέσεις. 

Στο «Οιδιπόδειο αλά Γαλλικά» υποδύεται άλλη μια ρομαντική γυναίκα, η οποία επίσης εξετάζει τις ανθρώπινες, ερωτικές και οικογενειακές σχέσεις με πολύ χιούμορ και κοφτερό πνεύμα. Η Deply σκηνοθετεί τον εαυτό της και τους συμπρωταγωνιστές της με μαεστρία και τρυφερότητα, πλάθοντας τρισδιάστατους ανθρώπινους χαρακτήρες, επιφυλάσσοντάς τους εκπλήξεις και μπλέκοντάς τους σε καθημερινές αλλά και ξεκαρδιστικές καταστάσεις. Το «Οιδιπόδειο αλά Γαλλικά» είναι μια ρομαντική κωμωδία γεμάτη ευφυείς παρατηρήσεις σχετικά με την αγάπη, τη μητρότητα και τις σχέσεις, μια δυνατή γυναικεία φιλία στη μέση, στοιχεία φαρσοκωμωδίας και βέβαια Παριζιάνικη ατμόσφαιρα.

Τι λες, φύγαμε για θερινό;

Οιδιπόδειο αλά Γαλλικά

Σκηνοθεσία: Julie Delpy

Παίζουν: Julie Delpy, Dany Boon, Vincent Lacoste, Karin ViardΑκολούθησε το allyou στο Instagram!