Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Οι καιροί είναι σκοτεινοί

Απόψε παρακολουθούμε Milo Rau.


Φύλλις Νικολάου

Τι συμβαίνει στους ανθρώπους όταν γκρεμίζονται οι πεποιθήσεις τους και όσα θεωρούν δεδομένα; Σε τι θεμέλια έχει χτιστεί η σημερινή Ευρώπη; Τι αλλαγές συντελούνται από την πτώση του Τρίτου Ράιχ το 1945 ως την πολιορκία του Σαράγιεβο το 1995; Όλα τα παραπάνω θα τα εξερευνήσουμε απόψε, παρακολουθώντας το «The Dark Ages» του Milo Rau.

Τέσσερις  ηθοποιοί, από τη Βοσνία, τη Σερβία, τη Γερμανία και τη Ρωσία, αφηγούνται επί σκηνής και μπροστά σε μια κάμερα τις ιστορίες τους, με τα πρόσωπά τους να προβάλλονται σε μεγάλη οθόνη. 

Ο Vedrana Seksan, ηθοποιός στο Εθνικό Θέατρο της Βοσνίας, περιγράφει πώς επέζησε από τους βομβαρδισμούς στο Σαράγιεβο, αλλά και τη μεταπολεμική περίοδο. Ο Βόσνιος Sudbin Musić, επιβίωσε από τη σφαγή και είναι πλέον ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Πρόσφατα ανακάλυψε τη σωρό του πατέρα του σε έναν ομαδικό τάφο. Ο Manfred Zapatka από το Munich Residence Theatre αφηγείται τις αναμνήσεις του από τη μεταπολεμική περίοδο στη Γερμανία, με τον αναγκαστικό κατ’ οίκον περιορισμό του πατέρα του, όταν επέστρεψε από την αιχμαλωσία. Και η διάσημη κουκλοπαίκτρια Valery Tscheplanova περιγράφει τη μετανάστευσή της από το σοβιετικό Καζάν στη Γερμανία.

Οι συγκλονιστικές βιογραφίες τους εμπλέκονται με ιστορικά γεγονότα και ερωτήματα, καθώς οι ίδιοι μιλάνε για τον πόλεμο, τον ξεριζωμό, τη φυγή και το νέο τους ξεκίνημα.

Μέσα από το «The Dark Ages», που αποτελεί το δεύτερο μέρος της ευρωπαϊκής τριλογίας του για τον πόλεμο, η οποία ξεκίνησε με το «The Civil Wars» (2014), ο Ράου ερευνά την πρόσφατη ιστορία των πολέμων στην ανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια, εστιάζοντας στις προσωπικές αφηγήσεις των ανθρώπων που βίωσαν τα γεγονότα.

Μην το χάσεις!

The Dark Ages

Σύλληψη-Κείμενο-Σκηνοθεσία: Milo Rau

Ερμηνεία: Sudbin Musić, Vedrana Seksan, Valery Tscheplanowa, Manfred Zapatka

Πού: Εθνικό Θέατρο REX/Σκηνή Κοτοπούλη, Πανεπιστημίου 48, Αθήνα

Ώρα έναρξης: 21.00

Είσοδος: Από 10€

Πληροφορίες: www.greekfestival.gr

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Να ονειρεύομαι το αδύνατο, αυτή είναι η επιδίωξή μου» Μιγκέλ ντε Θερβάντες

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, θυμόμαστε τον μπαμπά του πιο ονειροπόλου ήρωα, που πέθανε στις 23 Απριλίου 1616

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος οι τιμές πέφτουν σταθερά!

Κάθε μέρα χαμηλή τιμή σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, απορρυπαντικά και πολλές ακόμη κατηγορίες!

Προτεινόμενα

CELEBS

Αμαλία Κωστοπούλου: Για σαφάρι στη Νότια Αφρική με το αγόρι της!

Οι φωτογραφίες που ανέβασε στο Instagram «κόβουν» την ανάσα

FOOD

Νέα μελέτη του εγκεφάλου συνδέει τη μοναξιά με τη λαχτάρα για ζάχαρη

Οι άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους κοινωνικά απομονωμένους μπορεί επίσης να έχουν πιο έντονη λαχτάρα για ζαχαρούχα τρόφιμα