Λεόντιος + Λένα =? - AllYou.gr

Search

Λεόντιος + Λένα =?

H νέα όπερα του Κορνήλιου Σελαμσή θα μας λύσει την απορία.

28 Ιουλίου 2016

Η ιστορία πάει ως εξής: ο πρίγκιπας Λεόντιος πλήττει. «Τόσο νέος μέσα σ’ έναν τόσο γερασμένο κόσμο», ο Λεόντιος νιώθει άδειος, χωρίς καμιά χαρά. Ο βασιλιάς πατέρας του επιμένει να τον παντρέψει με μια πριγκίπισσα, που ο Λεόντιος δεν έχει δει ποτέ, τη Λένα. Ο πρίγκιπας οργανώνει τη φυγή του και με τη βοήθεια του ακόλουθού του, Βαλέριου, ξεκινά μια περιπλάνηση μακριά από το βασίλειό του. Στην Ιταλία, ο Λεόντιος συναντά και ερωτεύεται μια «άλλη» κοπέλα. Ο γάμος μοιάζει αναπόφευκτος.

Η νέα όπερα του Κορνήλιου Σελαμσή, «Λεόντιος και Λένα», η οποία βασίζεται στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Μπύχνερ, παρουσιάζεται για δύο παραστάσεις στις 28 και 31 Ιουλίου 2016 στο Εθνικό Θέατρο, σε σκηνοθεσία Αργύρη Ξάφη, στο πλαίσιο του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Χρησιμοποιώντας ευφάνταστα υλικό παραμυθιού, ο Γκέοργκ Μπύχνερ γράφει μια πικρή «κωμωδία» - απάντηση στον Γερμανικό ρομαντισμό, καταγγέλλοντας την κοινωνική παρακμή και την υποκρισία. Ο Κορνήλιος Σελαμσής γοητεύτηκε από το έργο και, θεωρώντας ότι ταιριάζει απόλυτα στο οπερατικό ιδίωμα, το παρουσιάζει ως ολοκληρωμένη όπερα, σε εξ ολοκλήρου νέο και πιο ομοιογενές ποιητικό κείμενο-λιμπρέτο του Γιάννη Αστερή.

Τα λέμε εκεί!

Κορνήλιος Σελαμσής: Λεόντιος και Λένα

Σκηνοθεσία: Αργύρης Ξάφης

Τραγουδούν: Τάσης Χριστογιαννόπουλος, Χάρης Ανδριανός, Θεοδώρα Μπάκα, Λητώ Μεσσήνη

Πού: Εθνικό Θέατρο, Κτίριο Τσίλλερ - Κεντρική Σκηνή, Αγίου Κωνσταντίνου 22- 24

Ώρα έναρξης: 21.00

Είσοδος: Από 10€

Πληροφορίες - Κρατήσεις: 2109282900, 2103272000Ακολούθησε το allyou στο Instagram!