Επιστροφή στον τόπο του εγκλήματος - AllYou.gr

Search

Επιστροφή στον τόπο του εγκλήματος

Όχι για εμάς αλλά για την ομάδα Σχήμα Εκτός Άξονα.

10 Σεπτεμβρίου 2016

Δυο γυναίκες βρίσκονται νεκρές, στο σπίτι της οδού Μοργκ. Η τοπική αστυνομία βρίσκεται σε σύγχυση και το μόνο στοιχείο που υπάρχει είναι ότι οι φόνοι έγιναν από κάποιον με μεγάλη μυϊκή δύναμη. Κάπως έτσι ξεκινά η παράσταση «Οι Φόνοι της Οδού Μοργκ» που θα μας παρουσιάσει απόψε στο Θέατρο Αλκμήνη η ομάδα «Σχήμα Εκτός Άξονα».

Η παράσταση είναι βασισμένη στο ομώνυμο –και πρώτο στην ιστορία- αστυνομικό αφήγημα δια χειρός Έντγκαρντ Άλαν Πόε. Σε αυτήν, συμπορευόμαστε με τη μονομερή, απόλυτη και στοχευμένη υπεράσπιση από τον Αύγουστο Ντυπέν ενός αθώου, ενώ ο Πόε έχοντας αντιληφθεί το αυξημένο ενδιαφέρον της κοινής γνώμης για την εγκληματικότητα των αστικών κέντρων μετατρέπει το μέχρι τότε καθαρά δημοσιογραφικό χαρακτήρα που είχε η παρουσίαση των γεγονότων αυτών, σε σελίδες λογοτεχνίας.

«Όταν κάνουμε ανασκόπηση της ιστορίας», έλεγε ο Έντγκαρ Άλλαν Πόε, «θα πρέπει να περνάμε σύντομα τις βιογραφίες των καλών και μεγάλων ανδρών και να μας ενδιαφέρουν πιο πολύ τα απομνημονεύματα των εγκληματιών που έχουν πεθάνει στη φυλακή». 

Εμείς λοιπόν απόψε λέμε να ακούσουμε την παρακίνησή του. Τα λέμε εκεί!

Οι Φόνοι της Οδού Μόργκ
Μετάφραση:
 Γιώργος Μπλάνας
Σκηνοθεσία: Νίκος Βουδούρης
Ερμηνεύει: Γρηγόρης Τίλδης
Πού: Θέατρο Αλκμήνη, οδός Αλκμήνης 8 -12, Γκάζι
Ώρα έναρξης: 21.30
Τιμές εισιτηρίων: 10€ (γενική είσοδος) / 5€ (φοιτητικό)
Πληροφορίες - κρατήσεις: Τηλ.: 210 3428650Ακολούθησε το allyou στο Instagram!