Απόψε ξεφυλλίζουμε το μυθιστόρημα ενός χαρτοκλέφτη - AllYou.gr

Search

Απόψε ξεφυλλίζουμε το μυθιστόρημα ενός χαρτοκλέφτη

Δε θα διαβάσουμε τίποτα – θα το δούμε στη μεγάλη οθόνη του Γαλλικού Ινστιτούτου.

18 Οκτωβρίου 2016

Ένας άντρας καθισμένος σε ένα καφέ, γράφει τα απομνημονεύματά του: περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο καθορίστηκε το πεπρωμένο του όταν, στα δώδεκα του, τιμωρήθηκε με στέρηση του οικογενειακού δείπνου, επειδή είχε κλέψει λεφτά από το ταμείο του μπακάλικου της οικογένειας για να αγοράσει βόλους. Εκείνο το βράδυ όλη του η οικογένεια πεθαίνει δηλητηριασμένη από μανιτάρια που έφαγε. Μόνος πια στη ζωή και πεπεισμένος για την αχρηστία της τιμιότητας, δεν θα έχει παρά μόνο μια επιθυμία : να γίνει πλούσιος. Αντιλαμβανόμενος σαν σημάδι της μοίρας το γεγονός ότι είναι ο μόνος επιζών, θα επιλέξει να κάνει πραγματικότητα το όνειρό του ως επαγγελματίας κλέφτης.

Αυτόν τον άντρα θα τον συναντήσουμε στην ταινία «Το μυθιστόρημα ενός χαρτοκλέφτη» του δραματουργού Sacha Guitry, η οποία προβάλλεται απόψε στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Μάλιστα, η ταινία βασίζεται στο μυθιστόρημα του σκηνοθέτη της «Αναμνήσεις ενός χαρτοκλέφτη». Μεταφέροντας στη μεγάλη οθόνη «Το μυθιστόρημα ενός χαρτοκλέφτη», ο Sacha Guitry περνάει πίσω από την κάμερα , υπογράφει μια από τις καλύτερες ταινίες του και καθιερώνει το προσωπικό του στυλ, δηλαδή την καθιέρωση του λογοτεχνικού κινηματογράφου όπου οι λέξεις κυριαρχούν στην εικόνα.

Τα λέμε εκεί!

Το μυθιστόρημα ενός χαρτοκλέφτη
του
Sacha Guitry 
Με τους: Sacha Guitry, Marguerite Moreno, Jacqueline Delubac, κ.ά.
Πού: Auditorium Γαλλικού Ινστιτούτου, Σίνα 31, Αθήνα 
Ώρα έναρξης: 20.00
Είσοδος: ΕλεύθερηΑκολούθησε το allyou στο Instagram!