Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Απόψε ξεφυλλίζουμε το μυθιστόρημα ενός χαρτοκλέφτη

Δε θα διαβάσουμε τίποτα – θα το δούμε στη μεγάλη οθόνη του Γαλλικού Ινστιτούτου.


Φύλλις Νικολάου

Ένας άντρας καθισμένος σε ένα καφέ, γράφει τα απομνημονεύματά του: περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο καθορίστηκε το πεπρωμένο του όταν, στα δώδεκα του, τιμωρήθηκε με στέρηση του οικογενειακού δείπνου, επειδή είχε κλέψει λεφτά από το ταμείο του μπακάλικου της οικογένειας για να αγοράσει βόλους. Εκείνο το βράδυ όλη του η οικογένεια πεθαίνει δηλητηριασμένη από μανιτάρια που έφαγε. Μόνος πια στη ζωή και πεπεισμένος για την αχρηστία της τιμιότητας, δεν θα έχει παρά μόνο μια επιθυμία : να γίνει πλούσιος. Αντιλαμβανόμενος σαν σημάδι της μοίρας το γεγονός ότι είναι ο μόνος επιζών, θα επιλέξει να κάνει πραγματικότητα το όνειρό του ως επαγγελματίας κλέφτης.

Αυτόν τον άντρα θα τον συναντήσουμε στην ταινία «Το μυθιστόρημα ενός χαρτοκλέφτη» του δραματουργού Sacha Guitry, η οποία προβάλλεται απόψε στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Μάλιστα, η ταινία βασίζεται στο μυθιστόρημα του σκηνοθέτη της «Αναμνήσεις ενός χαρτοκλέφτη». Μεταφέροντας στη μεγάλη οθόνη «Το μυθιστόρημα ενός χαρτοκλέφτη», ο Sacha Guitry περνάει πίσω από την κάμερα , υπογράφει μια από τις καλύτερες ταινίες του και καθιερώνει το προσωπικό του στυλ, δηλαδή την καθιέρωση του λογοτεχνικού κινηματογράφου όπου οι λέξεις κυριαρχούν στην εικόνα.

Τα λέμε εκεί!

Το μυθιστόρημα ενός χαρτοκλέφτη
του
Sacha Guitry 
Με τους: Sacha Guitry, Marguerite Moreno, Jacqueline Delubac, κ.ά.
Πού: Auditorium Γαλλικού Ινστιτούτου, Σίνα 31, Αθήνα 
Ώρα έναρξης: 20.00
Είσοδος: Ελεύθερη

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Να ονειρεύομαι το αδύνατο, αυτή είναι η επιδίωξή μου» Μιγκέλ ντε Θερβάντες

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, θυμόμαστε τον μπαμπά του πιο ονειροπόλου ήρωα, που πέθανε στις 23 Απριλίου 1616

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος οι τιμές πέφτουν σταθερά!

Κάθε μέρα χαμηλή τιμή σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, απορρυπαντικά και πολλές ακόμη κατηγορίες!

Προτεινόμενα

CELEBS

Αμαλία Κωστοπούλου: Για σαφάρι στη Νότια Αφρική με το αγόρι της!

Οι φωτογραφίες που ανέβασε στο Instagram «κόβουν» την ανάσα

FOOD

Νέα μελέτη του εγκεφάλου συνδέει τη μοναξιά με τη λαχτάρα για ζάχαρη

Οι άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους κοινωνικά απομονωμένους μπορεί επίσης να έχουν πιο έντονη λαχτάρα για ζαχαρούχα τρόφιμα