Σήμερα βγαίνουμε με τις γυναίκες στην παραλία - AllYou.gr

Search

Σήμερα βγαίνουμε με τις γυναίκες στην παραλία

Είναι όλες πρωταγωνίστριες του πρώτου μυθιστορήματος της Tove Alsterdal.

17 Οκτωβρίου 2016

Απόψε το μενού έχει διάβασμα. Για την ακρίβεια, θα διαβάσουμε ένα καθηλωτικό αστυνομικό μυθιστόρημα που θα κάνει την καρδιά μας να σπάσει από την αγωνία. Ο λόγος για το «Οι Γυναίκες στην Παραλία» της Σουηδέζα Tove Alsterdal.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό θρίλερ, που εκτυλίσσεται στη Νέα Υόρκη, το Παρίσι και τη Λισαβόνα, και αφηγείται τις ιστορίες τριών γυναικών. Η Μαίρη από την Αφρική ξεκινά να περάσει κρυφά στην Ισπανία για να κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα. Μαζί με άλλους έντεκα πληρώνουν τρεις λαθρέμπορους για να τους μεταφέρουν εκεί με ένα φουσκωτό. Όπως είναι φυσικό, οι λαθρέμποροι τους πετούν στη θάλασσα, τους εγκαταλείπουν στο έλεος των κυμάτων, πολύ μακριά από τη στεριά. Τη Μαίρη σώζουν κάποιοι ψαράδες και τη βγάζουν στη στεριά. 

Η έφηβη Τερές έχει πάει με τον πατέρα της στη νότια Ισπανία. Ο πατέρας θέλει να της δείξει τα μέρη που είχε επισκεφτεί όταν ταξίδευε με τρένο εκεί όταν ήταν νεαρός. Η Τερές συναντά έναν νεαρό στο μπαρ και καταλήγουν μεθυσμένοι κάτω στην παραλία τη νύχτα. Όταν ξυπνά το πρωί στην παραλία προσπαθεί να θυμηθεί τι συνέβη κατά τη διάρκεια της νύχτας. Μπαίνει στη θάλασσα για να ξεπλυθεί και νιώθει να πατάει σε κάτι μαλακό. Μόλις κοιτάζει, βλέπει το πτώμα ενός μαύρου άντρα. Η αστυνομία πιστεύει ότι ο άντρας πρέπει να ήταν σε κάποια βάρκα με παράνομους μετανάστες που έρχονταν από την Αφρική και κλείνουν χωρίς πολλά πολλά την υπόθεση. 

Η Αλένα (Άλι) Κόρνουαλ, της οποίας ο άντρας ο Πάτρικ αγνοείται. Είναι ανεξάρτητος δημοσιογράφος και έχει πάει στο Παρίσι για να γράψει για τη λαθραία εισαγωγή ανθρώπων στην Ευρώπη.

Το βιβλίο έχει εντυπωσιάσει κοινό και κριτικούς κι εμείς το διαβάζουμε σήμερα!

Οι γυναίκες στη θάλασσα
της Tove Alsterdal
Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο


Υ.Γ. Για να σου το κάνουμε καλύτερο, η Tove Alsterdal θα είναι στην Ελλάδα την Κυριακή 23 Οκτωβρίου και θα συμμετάσχει σε ένα διαφορετικό λογοτεχνικό αναλόγιο, όπου θα μιλήσει για τα βιβλία της στο πλαίσιο του φετινού Break The Chain για να μιλήσει για το Human Trafficking.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!