Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Μνημείων Μνήμες

Στα εγκαίνια μιας μοναδικής έκθεσης που μας ταξιδεύει στην Αθήνα του 19ου αιώνα.


Μαριέτα Χριστοπούλου

Έχεις όρεξη για ταξίδι στο χρόνο; Αν ναι, τότε έλα μαζί μας, σήμερα το απόγευμα, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα». Εκεί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κύριος Προκόπης Παυλόπουλος, θα εγκαινιάσει την έκθεση φωτογραφίας πρωτότυπου αρχειακού υλικού του Μουσείου Φωτογραφίας «Χρήστος Καλεμκερής» του Δήμου Καλαμαριάς, Μνημείων Μνήμες, Η φωτογραφική απεικόνιση των αρχαίων μνημείων της Αθήνας κατά τον 19ο αιώνα.

Η έκθεση, αντλεί πρωτότυπο υλικό από το αξιολογότατο αρχείο του Μουσείου και παρουσιάζει τη διαδρομή που μπορεί να κάνει ένας σύγχρονος περιπατητής, ξεκινώντας από το ναό του Ολυμπίου Διός και την Πύλη του Αδριανού, έως τον Παρθενώνα και το μνημείο του Φιλοπάππου, από όπου μπορεί να αγναντέψει όλη την Αθήνα.

Η παρουσίαση της ιστορίας κάθε μνημείου, μέσα από την ιδεολογική και καλλιτεχνική οπτική των πρώτων ελλήνων και ξένων φωτογράφων- Φίλιππος Μαργαρίτης, Δημήτριος Κωνσταντίνου, Κωνσταντίνος Αθανασίου, Πέτρος Μωραίτης, Αφοι Ρωμαίδη, Nelly, Henri Beck, John Stillman, Felix Bonfils, James Robertson, Underwood & Underwood- προϊδεάζει για μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα γνωριμία με τις αρχαιότητες της Αθήνας και δημιουργεί μία έκθεση, οι φωτογραφίες της οποίας απαρτίζουν και την πολυτελή έκδοση του Μουσείου: «Μνημείων Μνήμες, Η φωτογραφική απεικόνιση των αρχαίων μνημείων της Αθήνας κατά τον 19ο αιώνα», σε μελέτη και συγγραφή της δρ αρχαιολογίας, κ. Μαρίας Φαρμάκη.

Η έκθεση αυτή σε συνδυασμό με τη σπάνια έκδοση της συντελούν στην ολοκλήρωση ενός μοναδικού ιστορικού, επιστημονικού, καλλιτεχνικού και πολιτιστικού εκθέματος το οποίο αναδεικνύει το πνεύμα του Ελληνισμού ανά τους αιώνες και υπόσχεται να προσφέρει ένα μοναδικό «ταξίδι» και μία ξεχωριστή εμπειρία σε αυτούς που θα την επισκεφτούν.

ΙΝFO

Διάρκεια έκθεσης : 4 έως 31 Μαΐου 2017
Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων «Μελίνα» Ηρακλειδών 66Α & Θεσσαλονίκης – Θησείο
Τηλ. 210-3452150
Στάση Μετρό Κεραμεικός
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Σάββατο 10:00 – 20:00, Κυριακή 10:00 – 14:00
Είσοδος Ελεύθερη

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Να ονειρεύομαι το αδύνατο, αυτή είναι η επιδίωξή μου» Μιγκέλ ντε Θερβάντες

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, θυμόμαστε τον μπαμπά του πιο ονειροπόλου ήρωα, που πέθανε στις 23 Απριλίου 1616

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος οι τιμές πέφτουν σταθερά!

Κάθε μέρα χαμηλή τιμή σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, απορρυπαντικά και πολλές ακόμη κατηγορίες!

Προτεινόμενα

BLOGS

«Η πιο βαθιά σχέση που θα έχουμε ποτέ είναι αυτή με τον εαυτό μας» Shirley MacLean

Λαμπερή όπως πάντα, η Shirley MacLean γιορτάζει τα 90 της χρόνια

CELEBS

Νατάσσα Μποφίλιου: Ποζάρει αγκαλιά με την αδελφή της - Μοιάζουν πολύ!

Η τραγουδίστρια παραβρέθηκε στην παρουσίαση δίσκου του Πάνου Μουζουράκη

CELEBS

Πάνος Μουζουράκης - Μαριλού Κόζαρη: Η αποκάλυψη για τη βάφτιση της κόρης τους

Η ατάκα του καλλιτέχνη που αιφνιδίασε τους ρεπόρτερ