Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Ένα απόγευμα αφιερωμένο στον Δημήτρη Ψαθά

Η αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ, θα γεμίσει από εικόνες της γης του Πόντου αλλά και από προσωπικότητες των γραμμάτων και της τέχνης.


Μαριέτα Χριστοπούλου

Η πρώτη μέρα της εβδομάδας, θα μας βρει τις απογευματινές ώρες στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ. Εκεί, θα παρακολουθήσουμε το τιμητικό αφιέρωμα στον δημοσιογράφο, θεατρικό συγγραφέα και λογοτέχνη Δημήτρη Ψαθά.

Στο πλαίσιο του, θα παρουσιαστεί και το κορυφαίο "Γη του Πόντου", ένα συγκλονιστικό χρονικό της Μικρασιατικής καταστροφής με σπάνια αυτοβιογραφικά στοιχεία που έχει χαρακτηριστεί ως "Η Βίβλος του Ποντιακού Ελληνισμού" από τον Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών Κωνσταντίνο Ι. Δεσποτόπουλο που το προλόγισε το 1993. 

Δέσποινα Στυλιανοπούλου, Δήμητρα Παπαδοπούλου, Κώστας Κόκλας, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Αλέξανδρος Μπουρδούμης και Τάσος Ράμσης, θα διαβάσουν αποσπάσματα του έργου.

Η Δέσποινα Βανδή θα αποτελέσει την έκπληξη της βραδιάς καθώς για πρώτη φορά θα συμμετέχει σε παρουσίαση βιβλίου αποδεχόμενη την πρόταση της οικογένειας. 

Η βραδιά θα κλείσει με μουσική από τον Κώστα Αγέρη. 

Ομιλητές θα είναι ο Κώστας Γεωργουσόπουλος (φιλόλογος, κριτικός θεάτρου)  και ο Γιώργος Λεονταρίτης (συγγραφέας, δημοσιογράφος).

ΙΝFO

Αίθουσα ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20
Τηλέφωνο: 2103632601
Ώρα: 19:30
Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Να ονειρεύομαι το αδύνατο, αυτή είναι η επιδίωξή μου» Μιγκέλ ντε Θερβάντες

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, θυμόμαστε τον μπαμπά του πιο ονειροπόλου ήρωα, που πέθανε στις 23 Απριλίου 1616

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος οι τιμές πέφτουν σταθερά!

Κάθε μέρα χαμηλή τιμή σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, απορρυπαντικά και πολλές ακόμη κατηγορίες!

Προτεινόμενα

FASHION NEWS

Η Kurt Geiger παρουσιάζει την πολύχρωμη συλλογή της για τη σεζόν Spring/Summer 2024

Με τους παστέλ χρωματισμούς της σειράς Quiet Sand και τα έντονα μοτίβα της Summer Nights να θυμίζουν τις ηλεκτρισμένες βραδιές των πόλεων

DO IT YOURSELF

6 fashion items που πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις μαζί σου στις Πασχαλινές διακοπές κοντά στη φύση

Όλα όσα πρέπει να βάλεις στη βαλίτσα σου για τις διακοπές στο χωριό ή στο νησί αυτό το Πάσχα