Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Γνωρίζοντας βαθύτερα τον Φραντς Φανόν

H ζωή, οι πολιτικές σκέψεις και η φιλοσοφική θεώρησή του.



Φως στη ζωή, τις πολιτικές σκέψεις και τη φιλοσοφική θεώρηση του ψυχίατρου, φιλόσοφου, επαναστάτη και συγγραφέα Φραντς Φανόν, θα ρίξουμε σήμερα, διαβάζοντας το νέο βιβλίο που κυκλοφορεί γι' αυτόν, από τις Εκδόσεις Οξύ.

Υπογεγραμμένο από τον Peter Hudis, αποτελεί μια διεισδυτική κριτική βιογραφία του ανθρώπου που είχε ιδιαίτερη επιρροή στους τομείς των μετααποικιακών μελετών και της κριτικής θεωρίας.  Ο Φανόν είναι ίσως ο κατ’ εξοχήν φιλόσοφος του 20ου αιώνα σε θέματα από-αποικιοποίησης και ψυχοπαθολογίας της αποικιοκρατίας. Τα έργα του εμψύχωσαν και ενέπνευσαν κινήματα στην Παλαιστίνη, τη Σρι Λάνκα, τις ΗΠΑ και τη Νότια Αφρική για περισσότερο από τέσσερις δεκαετίες. 

Σάββατο, λοιπόν, παρέα με αυτή τη σύντομη, πειστική εισαγωγή στον Φανόν που θα μας δώσει μια νέα οπτική για τις ιδέες του, στη ζωή του και την επιρροή του σε όλους εκείνος που αναλαμβάνουν δράση εναντίον της καταπίεσης σε όλο τον κόσμο σήμερα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι πρόκειται για το πρώτο βιβλίο της σειράς "Επαναστατικές Ζωές" των εκδόσεων Οξύ. Αναμένουμε με ενδιαφέρον και τις επόμενα βιβλία. Στο μεταξύ, μελετάμε Φανόν!
 

INFO

hudis1ek.jpg

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Να ονειρεύομαι το αδύνατο, αυτή είναι η επιδίωξή μου» Μιγκέλ ντε Θερβάντες

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, θυμόμαστε τον μπαμπά του πιο ονειροπόλου ήρωα, που πέθανε στις 23 Απριλίου 1616

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος οι τιμές πέφτουν σταθερά!

Κάθε μέρα χαμηλή τιμή σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, απορρυπαντικά και πολλές ακόμη κατηγορίες!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department