Το μωσαϊκό της κρίσης παρουσιάζεται σε μια έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη - AllYou.gr

Search

Το μωσαϊκό της κρίσης παρουσιάζεται σε μια έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη

Με τίτλο "Depression Era: Στην εποχή της ύφεσης".

09 Νοεμβρίου 2014

Σήμερα (09/11) ο καιρός εμπνέει για επίσκεψη σε μουσεία και γκαλερί. Εμείς θα πάμε στο Μουσείο Μπενάκη, και πιο συγκεκριμένα στο κτήριο της οδού Πειραιώς, να γνωρίσουμε το έργο της κολεκτίβας Depression Era (www.depressionera.gr) που παρουσιάζεται στην έκθεση "Depression Era: Στην εποχή της ύφεσης".

Η κολεκτίβα, από το 2011 που δημιουργήθηκε, έχει επιχειρήσει μέσα από ένα μωσαϊκό αφηγήσεων από λέξεις και εικόνες να καταγράψει το αστικό και κοινωνικό τοπίο της κρίσης, την ελληνική πόλη και τις παρυφές της, ιδιωτικές ζωές που βρίσκονται στο περιθώριο, την κατάρρευση του Δημοσίου και την ανάδυση των Κοινών, καθώς και στιγμιότυπα της καθημερινότητας που συνήθως μένουν κάτω από την επιφάνεια. Προσπαθεί να αποτυπώσει και να ερμηνεύσει το μετασχηματισμό που συντελείται στη χώρα μας σε συνθήκες "depression" -μια λέξη με διττή σημασία ("ύφεση" και "κατάθλιψη")- σε μια εποχή που η ιδέα της ανάπτυξης και το αντανακλαστικό της αισιοδοξίας δεν είναι δεδομένα.

Η Depression Era αποτελείται από φωτογράφους, κινηματογραφιστές, ερευνητές, συγγραφείς, αρχιτέκτονες, δημοσιογράφους και θεωρητικούς. Τα έργα της έχουν παρουσιαστεί σε διάφορες εκθέσεις στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, όπως στο Μουσείο Bozar Palais des Beaux-Arts στις Βρυξέλλες και στο φεστιβάλ φωτογραφίας της Κωνσταντινούπολης "Fotoistanbul".

Έως 11/01/15 στο Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138, www.benaki.gr

Photo: Κ. Καψιάνης

 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!