Ποια κάρτα θα σου έστελνε ένας καλλιτέχνης; - AllYou.gr

Search

Ποια κάρτα θα σου έστελνε ένας καλλιτέχνης;

Θα το διαπιστώσουμε στην έκθεση "Artists' Cards".

03 Ιανουαρίου 2015

Από τις καρτ-ποστάλ του κινήματος Fluxus μέχρι καλλιτέχνες όπως οι Gilbert and George και η Rachel Whiteread, η κάρτα έχει τη δική της ιστορία στην τέχνη. Η αμεσότητά της κυρίως λόγω του σύντομου μηνύματος που περιέχει, η ιδιότητά της ως μέσο επικοινωνίας και ενίοτε ως σουβενίρ, αλλά και το μέγεθός της την καθιστούν ένα αντικείμενο οικείο και εύχρηστο, που έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών εικαστικών. Η κάρτα πρωταγωνιστεί και στο πρότζεκτ "Artists' Cards" που εκτίθεται μέχρι και σήμερα στην Elika Gallery. Οι καλλιτέχνες που συμμετείχαν σε αυτό κλήθηκαν να φτιάξουν ένα ή και περισσότερα έργα σε μορφή καρτ ποστάλ, κάποια πρωτότυπα (σχέδια, ακουαρέλες), κολάζ) ενώ άλλα σε περισσότερα αντίτυπα (φωτογραφίες, μεταξοτυπίες).

Θα την επισκεφτούμε για την ενδιαφέρουσα θεματική της, αλλά και γιατί είναι μια ευκαιρία να αποκτήσουμε ένα έργο καλλιτέχνη, νέου ή καταξιωμένου, σε τιμές από 20 μέχρι 150 ευρώ. Συμμετέχουν δεκάδες δημιουργοί. Το εικονιζόμενο έργο είναι της Φωτεινής Γουσέτη.

Έως τις 16.00 στην Elika Gallery, Ομήρου 27, Αθήνα, τηλ. 210 3618045, www.elikagallery.comΑκολούθησε το allyou στο Instagram!