Σήμερα θα ταξιδέψουμε στο Αϊβαλί! - AllYou.gr

Search

Σήμερα θα ταξιδέψουμε στο Αϊβαλί!

Με την πένα του σκιτσογράφου Soloup, σε μια έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη.

08 Μαρτίου 2015

Με αφορμή την κυκλοφορία του graphic novel "Αϊβαλί" του Soloup γίνεται η έκθεση "Αϊβαλί: Ένα ταξίδι στο χρόνο", από το Μουσείο Μπενάκη, το Διεθνές Φεστιβάλ Κόμικς Αθήνας και τις εκδόσεις Κέδρος, και υπόσχεται να μας μεταφέρει στο Αϊβαλί, έναν τόπο μνήμης για τον προσφυγικό ελληνισμό. Επρόκειτο να τελειώσει σήμερα, αλλά πήρε παράταση μέχρι τις 19/4.

Τα σκίτσα του Soloup, τα προσχέδιά τους και το υλικό που χρησιμοποιήθηκε για την απόδοση των εικόνων στο graphic novel (π.χ. παλιές καρτ ποστάλ) συνυπάρχουν στην έκθεση με ιστορικά ντοκουμέντα όπως πολύτιμα έγγραφα προσφύγων, σπάνιες φωτογραφίες από την καταστροφή και εκτυπώσεις εφημερίδων. Μας ξεναγούν έτσι σε μια χρονική περίοδο που εκτείνεται από τη μικρασιατική καταστροφή και την ανταλλαγή των πληθυσμών μέχρι τις μέρες μας, με συνταξιδιώτες τους Φώτη Κόντογλου, Ηλία Βενέζη, Αγάπη Βενέζη Μολυβιάτη και Αχμέτ Γιορουλμάζ, οι μαρτυρίες των οποίων αποκτούν εικόνα μέσα στο βιβλίο. Η επιμέλεια της έκθεσης έγινε από το Διεθνές Φεστιβάλ Κόμικς Αθήνας.

Μουσείο Μπενάκη, Κτήριο Οδού Πειραιώς, Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου, τηλ. 210 3453111, www.benaki.gr. Ώρες λειτουργίας: Πέ., Κυρ. 10 - 18.00, Παρ., Σάβ. 10 - 22.00.

Summer in the city

Beach Please! Πώς να ντυθείς για γάμο σε νησί και να είσαι glamorous

Σου αποκαλύπτουμε όλα τα μυστικά για να είσαι… chill but fabulous!

Να τι πρέπει να κάνεις άμα καείς από τον ήλιο

6 tips για να θεραπεύσεις τα ελαφριά εγκαύματα και γρήγορα!

Οι 5+1 καλύτερες παραλίες της Αττικής

Είναι δυο (ή και τρία) βήματα από την Αθήνα και θα σε κάνουν να νιώσεις ότι είσαι ήδη διακοπές!