Σήμερα θα πάμε στην έκθεση "Καταγεγραμμένη μνήμη", στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης - AllYou.gr

Search

Σήμερα θα πάμε στην έκθεση "Καταγεγραμμένη μνήμη", στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης

Συμμετέχουν καλλιτέχνες από χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

10 Απριλίου 2015

Είκοσι δύο φωτογράφοι από έντεκα χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης πραγματεύονται ερωτήματα που αφορούν τη συλλογική μνήμη, τους τόπους μνήμης, τις διαφορετικές κουλτούρες της μνήμης, καθώς και το ρόλο της εικόνας σε αυτές τις διαδικασίες στις φωτογραφίες που παρουσιάζονται στην ομαδική έκθεση "Καταγεγραμμένη μνήμη" στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης. Μέσα από τα έργα τους, οι δημιουργοί εξετάζουν τρόπους με τους οποίους το παρελθόν εξακολουθεί να είναι παρόν σε αυτή τη στιγματισμένη από συγκρούσεις περιοχή της Ευρώπης.

Συμμετέχουν, συγκεκριμένα, καλλιτέχνες από Αλβανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Ελλάδα, Κροατία, Κύπρος, Μολδαβία, Π.Γ.Δ.Μ., Ρουμανία, Σερβία και Τουρκία. Ένας ενδιαφέρων διαπολιτισμικός διάλογος που δεν θέλουμε να χάσουμε.

Έως τις 18/5 στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, Αποθήκη Α', Λιμάνι Θεσσαλονίκης, Ναυάρχου Βότση 3, τηλ. 2310 566716, www.thmphoto.gr. Ώρες λειτουργίας έκθεσης: Τρ.-Κυρ. 11-19.00. Σήμερα, Μ. Παρασκευή, εκτάκτως η έκθεση θα είναι ανοιχτή 11-15.00.

Photo: Πάνος ΚοκκινιάςΑκολούθησε το allyou στο Instagram!