Σήμερα θα δούμε τις "Δούλες" του Ζαν Ζενέ στο Rex - AllYou.gr

Search

Σήμερα θα δούμε τις "Δούλες" του Ζαν Ζενέ στο Rex

Μια συγκλονιστική ιστορία που έγινε θεατρικό έργο.

02 Μαϊου 2015

Προσπαθώντας να αποδράσουν από την καταπίεση που αισθάνονται στο πλούσιο μεγαλοαστικό σπίτι της Κυρίας τους, δύο υπηρέτριες, οι αδερφές Κλαιρ και Σολάνζ, παίζουν καθημερινά ένα παιχνίδι αλλαγής ταυτότητας: η Κλαιρ υποδύεται την Κυρία τους και η Σολάνζ παριστάνει την Κλαιρ. Αυτή τη φορά, το τελετουργικό αυτό παιχνίδι γίνεται ακόμη πιο ερεθιστικό, καθώς οι δύο αδελφές πιστεύουν πως ήρθε η ώρα να απαλλαγούν από το ζυγό της Κυρίας τους, αφού, μετά από ψεύτικες καταγγελίες τους, ο σύζυγος της Κυρίας είναι στη φυλακή και εκείνη μένει ανυπεράσπιστη. Έτσι, αποφασίζουν να τη δηλητηριάσουν.

Το θεατρικό έργο του Ζαν Ζενέ "Οι δούλες" είναι εμπνευσμένο από μια αληθινή ιστορία, των αδελφών Christine και και Léa Papin, που δίχασε τη Γαλλία του 1933: Πόσο σκληρά θα έπρεπε να τιμωρηθούν τα δύο κορίτσια της εργατικής τάξης για την εκδίκηση κατά των αφεντικών τους; Οι "Δούλες" παρουσιάζονται μέχρι τις 21/5 στο Rex, σε σκηνοθεσία Μπρους Μάγιερς, με τις Μαρία Κίτσου, Λένα Παπαληγούρα και Ραφίκα Σαουίς. Η μετάφραση του κειμένου είναι του Οδυσσέα Ελύτη. Μια από τις παραστάσεις που δεν θέλουμε να χάσουμε!

Απόψε στις 18.00 και στις 21.00 στο Εθνικό Θέατρο-Μικρό REX Σκηνή «Κατίνα Παξινού», Πανεπιστημίου 48, τηλ. 210 3305074, 210 3301881, 210 7234567 (μέσω πιστωτικής κάρτας) και  στο www.n-t.gr

 Photo: Πάτροκλος ΣκαφίδαςΑκολούθησε το allyou στο Instagram!