Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

H "Ερωφίλη" σε σκηνοθεσία Μάξιμου Μουμούρη στα Αισχύλεια

Το διαχρονικό έργο του Γ. Χορτάτση παρουσιάζεται απόψε στο Παλαιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας.


Γεωργία Κοντού

Ο Πανάρετος, παιδί βασιλικής οικογένειας που δεν φανερώνει την καταγωγή του, ερωτεύεται και παντρεύεται κρυφά την Ερωφίλη, μοναχοκόρη του βασιλιά Φιλόγονου. Όταν το μυστικό τους φανερωθεί ο Φιλόγονος θα εξαντλήσει κάθε όριο εκδικητικότητας και οργής και ο τροχός της τύχης θα γυρίσει για όλους αντίστροφα.

Η "Ερωφίλη" του Γ. Χορτάτση, που γράφτηκε στην Κρήτη περίπου στις αρχές του 17ου αιώνα, ανεβαίνει απόψε (11/7) και αύριο από την ομάδα Όμορος σε σκηνοθεσία Μάξιμου Μουμούρη, στο πλαίσιο του 15νθήμερου Σύγχρονης Θεατρικής Δημιουργίας Αισχυλείων.

Παίζουν οι Ελένη Βλάχου, Μαντώ Γιαννίκου, Δώρα Κοφινά, Γιάννης Μοναστηρόπουλος, Αλκιβιάδης Μπακογιάννης, Βασίλης Παναγιωτίδης και Αγγελική Παναγιωτοπούλου.

Θα είμαστε εκεί, στο ατμοσφαιρικό Παλαίο Ελαιουργείο της Παραλίας της Ελευσίνας, να ξεφύγουμε για λίγο από τα γεγονότα των ημερών και να απολαύσουμε μια ιστορία υψηλού ηρωισμού, ακραίας οργής και απόλυτου έρωτα (που έχει παρομοιαστεί με το Ρωμαίο και την Ιουλιέτα) η οποία έχει καταφέρει να αντέξει στην πάροδο των αιώνων. 

Στις 21.00, Παλαιό Ελαιουργείο, τηλ. 210 5565613, τηλ. 210 5565613, www.aisxylia.gr 

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Να ονειρεύομαι το αδύνατο, αυτή είναι η επιδίωξή μου» Μιγκέλ ντε Θερβάντες

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, θυμόμαστε τον μπαμπά του πιο ονειροπόλου ήρωα, που πέθανε στις 23 Απριλίου 1616

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος οι τιμές πέφτουν σταθερά!

Κάθε μέρα χαμηλή τιμή σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, απορρυπαντικά και πολλές ακόμη κατηγορίες!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department