"Οικογενειακές υποθέσεις" στο Μουσείο Μπενάκη - AllYou.gr

Search

"Οικογενειακές υποθέσεις" στο Μουσείο Μπενάκη

Σήμερα θα δούμε την πρώτη έκθεση του Family Business, του μη κερδοσκοπικού χώρου που δημιούργησε ο σημαντικός καλλιτέχνης Maurizio Cattelan.

19 Ιουλίου 2015

Ως ένα κουβάρι ατόμων και σχέσεων που περιλαμβάνει πραγματικούς οικογενειακούς δεσμούς αλλά και ευρύτερες εθνικές και διεθνείς σχέσεις, οι οποίες μάλιστα γίνονται πιο εμφανείς κατά την οικονομική κρίση. Έτσι παρουσιάζει την οικογένεια η έκθεση "Dirty Linen", η πρώτη στην Ελλάδα του Family Business, της νέας καλλιτεχνικής πλατφόρμας του εικαστικού και επιμελητή τέχνης Maurizio Cattelan, μια συνδιοργάνωση του Μουσείου Μπενάκη και του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ. Βγάζοντας τα "άπλυτα στη φόρα", ("dirty linen" σημαίνει "βρόμικα σεντόνια") η έκθεση επιχειρεί να αποτρέψει το κακό μάτι από το σπίτι της Οικογένειας [Family] ώστε να μπορέσει να κάνει μια νέα αρχή με τις υποθέσεις της [Business].

Ξεκίνησε στα μέσα Ιουνίου και θα συνεχιστεί μέχρι τον Οκτώβριο, όμως επειδή τον Αύγουστο θα παραμείνει κλειστή, λέμε σήμερα να αφήσουμε τις παραλίες για τα μπάνια του (υπόλοιπου) λαού και να την επισκεφτούμε στο Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Έως 11/10, Μουσείο Μπενάκη, Κτήριο Οδού Πειραιώς, Πειραιώς 138, τηλ. 210 3453111, www.benaki.gr.

Ώρες λειτουργίας: Πε., Κυρ.: 10-18.00, Παρ, Σαβ.: 10-22.00.

 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!