Η Ευγενία Δεμιρτζόγλου κέρδισε. Η ΕΙΡΗΝΗ πότε; - AllYou.gr

Search

Η Ευγενία Δεμιρτζόγλου κέρδισε. Η ΕΙΡΗΝΗ πότε;

Μερικές σκέψεις μας, όταν μάθαμε ότι μαθήτρια από τα Γιαννιτσά βγήκε πρώτη σε διεθνή διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα την ΕΙΡΗΝΗ. 

04 Οκτωβρίου 2016

Μπογιές, χαρτί, μια γυναικεία φιγούρα, στίχους του John Lennon και ταλέντο, πολύ ταλέντο. Αυτά χρειάστηκε η Ευγενία Δεμιρτζόγλου από τα Γιαννιτσα, για να καταφέρει να διακριθεί στον παγκόσμιο διαγωνισμό ζωγραφικής "postcards for peace". 

Η 14χρονη μαθήτρια Γυμνασίου, έστειλε έτσι "αθόρυβα" το μήνυμα της για ΕΙΡΗΝΗ και η εικόνα της ξεκινά το ταξίδι στον κόσμο, καθώς θα τυπωθεί σε καρτ ποστάλ. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε ότι ζωγράφιζε από πολύ μικρή και όταν έμαθε για τον διαγωνισμό ήθελε πολύ να συμμετέχει. Όσο για το θέμα που άντλησε έμπνευση; Το προσφυγικό, όπως σημειώνει. 

«Ήθελα να εκφράσω το γεγονός ότι είμαστε όλοι ίσοι και πρέπει να ζήσουμε με ειρήνη» είναι τα λόγια της 14χρονης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. 15 λέξεις στις οποίες χωράνε η λύπη, η ανησυχία, η ελπίδα, τα όνειρα για ένα κόσμο χωρίς πολέμους.  

Η Ευγενία νίκησε και είναι σημαντικό. Γιατί έβαλε στόχο και διακρίθηκε χάρη στην ομορφιά και την ευαισθησία της. Η ΕΙΡΗΝΗ δε φαίνεται να νικάει. Και όσες ζωγραφιές όμορφες και αν δούμε, όσους πομπώδεις λόγους και να ακούσουμε, φαίνεται ότι πάντα πριν το "peace" θα υπάρχει το "imagine" και όχι το "see".

Imagine there's no countries
It isn't hard to do
Nothing to kill or die for
And no religion, too
Imagine all the people
Living life in peace... You...

You may say I'm a dreamer
But I'm not the only one
I hope someday you'll join us
And the world will be as oneΑκολούθησε το allyou στο Instagram!