Skip to main content

ΣΠΙΤΙ

3 αθώες σπιτικές συνήθειες που βλάπτουν το περιβάλλον

Είναι τόσο απλό να τις αλλάξεις και να είσαι πιο φιλική προς τον πλανήτη που κατοικείς.


Μαριέτα Χριστοπούλου

Δε θέλεις να σου τα πω πολύ αναλυτικά, το ξέρω. Θα σου κάνω μια περίληψη: νέα στοιχεία δείχνουν ότι τη χρονιά που μας πέρασε, ο πλανήτης σημείωσε θερμοκρασίες ρεκόρ. Ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός με έκθεση του, τόνισε ότι η γη είχε να δει τέτοιες θερμοκρασίες περίπου 115.000 χρόνια! Οι προβλέψεις δεν είναι καλές ούτε για το 2017...

Και τώρα, αφού σου έκανα την καρδιά περιβόλι, πάμε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε κάπως την κατάσταση. Υπάρχουν πάρα μα πάρα πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε, αλλά για αρχή θα σου πω τρία, σπιτικά. Μικρές, φαινομενικά αθώες συνήθειες που όμως είναι ενεργοβόρες και βλάπτουν το περιβάλλον. 

Υγρό σαπούνι 

Φυσικά και είναι ευκολία να πλένεις τα χέρια σου με υγρό σαπούνι, όμως να... ίσως άλλαζες γνώμη, αν μάθαινες ότι τα υγρά σαπούνια χρειάζονται 5 φορές περισσότερη ενεργεια για να παραχθούν συγκριτικά με τα απλά σαπούνια! Κι αν θες κι άλλο επιχείρημα, έρευνα έχει διαπιστώσει ότι χρειαζόμαστε 7 φορές περισσότερο υγρό σαπούνι απ' ότι το κλασικό για να πλύνουμε τα χέρια μας. 

Πλαστικό, πλαστικό, πλαστικό

Φυσικά και δε μπορείς να πετάς τα σκουπίδια αλλιώς. Θες πλαστική σακούλα, εντάξει. Όμως, για πες... θες αλήθεια πλαστικά τάπερ μιας χρήσης; Θες όντως πλαστικά σακουλάκια; Δεν είναι εξίσου βολικά τα lunchbox; Σίγουρα μπορείς να περιορίσεις το πλαστικό στο σπίτι σου. Ξεκίνα από την κουζίνα και εστίασε σε ανακυκλώσιμα υλικά!

Τηλεόραση ανοιχτή

Καλό το νανούρισμα με την τηλεόραση αλλά δεν είναι και πολύ σωστό απέναντι στο περιβάλλον. Σπατάλη ενέργειας γαρ! Βάλε χρονοδιακόπτη 1-2 ώρες μετά την ώρα που υπολογίζεις ότι θα σε πάρει ο ύπνος, για να είμαστε εμείς, εσύ  και ο πλανήτης, ευχαριστημένοι. 

Διαβάστε επίσης

ΣΠΙΤΙ

6 εύκολα tips για να μετατρέψεις την κρεβατοκάμαρά σου σε έναν πραγματικά χαλαρωτικό χώρο

Τι να κάνεις για να αναβαθμίσεις την αίσθηση χαλάρωσης στο δωμάτιο που περνάς τον περισσότερο χρόνο στη ζωή σου

ΣΠΙΤΙ

Tips για να μετριάσεις τα επίπεδα υγρασίας στο σπίτι σου

Τι μπορείς να κάνεις για να περιορίσεις την υγρασία στο χώρο σου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να απαλλαγείς μια και καλή από τους τοξικούς ανθρώπους

Για ορισμένους χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από 2 μέτρα απόστασης…

SELF-LOVE

Πώς να αποφύγεις την… ψυχολογική αποφυγή;

Συνέχισε να διαβάζεις, αν συνηθίζεις να αποφεύγεις πράγματα που σου προκαλούν δυσφορία ή άγχος;