Skip to main content

ΣΠΙΤΙ

Πώς να απαλλαγείς από ανεπιθύμητες μυρωδιές στο σπίτι

Συμβουλές για να αλλάξει αμέσως η ατμόσφαιρα στον χώρο σου και να απαλλαγείς από ενοχλητικές μυρωδιές.



Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να εξαλείψεις τις δυσάρεστες οσμές μέσα στο σπίτι, αρκεί να ακολουθήσεις έναν συνδυασμό κινήσεων που θα κάνουν τη διαφορά. Να πώς αυτό θα συμβεί.

Προσδιόρισε την πηγή

Εντόπισε την πηγή της μυρωδιάς, είτε προέρχεται από τρόφιμα, κατοικίδια, υγρασία σε κάποιο κρυμμένο σημείο ή οτιδήποτε άλλο. Αφαίρεσε ή καθαρίστε σε βάθος την πηγή του κακού για να αποτρέψεις την παραμονή της μυρωδιάς.

Αερισμός του χώρου

Άνοιξε διάπλατα τα παράθυρα και χρησιμοποίησε ανεμιστήρες για να βελτιώσεις την κυκλοφορία του αέρα στο χώρο. Πολλές φορές ξεχνάμε ότι ο καθαρός αέρας βοηθά στη διασπορά των οσμών, οπότε το συστηματικό αέρισμα είναι φίλος μας.

Μαγειρική σόδα

Τοποθέτησε μπολ με μαγειρική σόδα σε σημεία του χώρου που παρατηρείς έντονες μυρωδιές. Η μαγειρική σόδα απορροφά και εξουδετερώνει τις μυρωδιές αποτελεσματικά.

Ξύδι

Το ξύδι είναι εξαιρετικό για την εξουδετέρωση των οσμών. Μπορείς να ψεκάσεις ένα διάλυμα ίσων μερών ξυδιού και νερού στον αέρα ή σε επιφάνειες (δοκίμασε πρώτα μια μικρή περιοχή).

Ποτ πουρί

Βάλε μπαχαρικά, φλούδες εσπεριδοειδών και βότανα σε ζεστό νερό για να δημιουργήσεις ένα φυσικό, ευχάριστο άρωμα που μπορεί να υπερνικήσει άλλες οσμές. Αντίστοιχα, μπορείς να τοποθετήσεις αρωματικά κεριά στον χώρο σου.

Βαθύς καθαρισμός

Καθάρισε σε βάθος χαλιά, ταπετσαρίες, κουρτίνες και οποιεσδήποτε άλλες υφασμάτινες επιφάνειες όπου μπορεί να παγιδευτούν οσμές. Χρησιμοποίησε προϊόντα καθαρισμού που εξουδετερώνουν τις οσμές.

Καθαριστές αέρα

Εξέτασε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσεις καθαριστές αέρα με φίλτρα HEPA για να αφαιρέσεις τα σωματίδια και τις οσμές από τον αέρα καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας, ιδιαίτερα αν στο σπίτι βρίσκονται κατοικίδια ζώα.

Αιθέρια έλαια

Η διάχυση αιθέριων ελαίων μπορεί να βοηθήσει στην κάλυψη ή την εξάλειψη των οσμών. Έλαια όπως το λεμόνι, η λεβάντα ή ο ευκάλυπτος έχουν φυσικές αποσμητικές ιδιότητες και μπορούν να χρησιμοποιηθούν άφοβα στην καθημερινότητα.

Αλεσμένος καφές

Οι κόκκοι καφέ μπορούν να απορροφήσουν και να εξουδετερώσουν τις οσμές. Τοποθέτησέ τους σε μπολ γύρω από το σπίτι, αλλά και μέσα στο ψυγείο για να εξουδετερώνονται μυρωδιές φαγητού που θα μπορούσαν δυνητικά να ενοχλούν.

Διαβάστε επίσης

ΣΠΙΤΙ

5 έξυπνα tips για να κάνεις τον χώρο σου να φαίνεται μεγαλύτερος

Ακόμα και τα πιο μικρά σπίτια μπορούν να δείξουν πιο ευρύχωρα, αν ακολουθήσεις μερικές έξυπνες συμβουλές

ΣΠΙΤΙ

5 στοιχεία που μπορούν να αλλάξουν την ατμόσφαιρα στον χώρο σου ακόμα κι αν διαθέτεις μικρό budget

Δεν χρειάζονται πολλά χρήματα για να ανανεώσεις την αίσθηση που σου προκαλεί το σπίτι σου κάθε φορά που επιστρέφεις σε αυτό

ΣΠΙΤΙ

Δημιουργικά tips για να διακοσμήσεις ένα παιδικό δωμάτιο

Να πώς θα γίνει πιο όμορφο το δωμάτιο των μικρών ενοίκων του σπιτιού

Προτεινόμενα

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Υποθέτω ότι έχω μια πολύ ανεπτυγμένη ικανότητα στην αυταπάτη, οπότε δεν είχα πρόβλημα να πιστεύω ότι είμαι κάποιος άλλος!» Ντάνιελ Ντέι Λούις

Στα 68 του, αν κι έχει αποσυρθεί από την υποκριτική, οι ερμηνείες που μας έχει χαρίσει θα μείνουν αξέχαστες

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 29 Απριλίου

Μην κάνετε σοβαρές συζητήσεις, όταν είστε συναισθηματικά φορτισμένοι

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Μυσταγωγία του Θείου Πάθους με στίχους της ποιήτριας Αναστασίας Γκίτση

Μεγαλοβδομάδα: όταν το μεγάλο Α της αγάπης γεφυρώνεται με το μικρό α του ανθρώπου μέσω της κατάργησης του θανάτου και τη βεβαιότητα της Ανάστασης