Skip to main content

ΣΠΙΤΙ

5 εύκολοι τρόποι για να οργανώσεις την κουζίνα του σπιτιού σου

Τι μπορείς να κάνεις για υψηλή λειτουργικότητα και οργάνωση.



Η οργάνωση της κουζίνας σου μπορεί να κάνει την προετοιμασία των γευμάτων πιο αποτελεσματική και ευχάριστη, αλλά και να διευκολύνει στο καθάρισμα ενός τμήματος του σπιτιού που το χρειάζεται τακτικότατα. Ακολουθούν πέντε εύκολοι τρόποι για να οργανώσεις την κουζίνα σου, που θα σου λύσουν τα χέρια.

Κάνε εκκαθάριση

Ξεκίνα με το να απαλλαγείς από αντικείμενα που δεν χρησιμοποιείς πια ή δεν χρειάζεσαι. Από τα ληγμένα τρόφιμα στο ντουλάπι σου, μέχρι παλιά gadgets και σκεύη που χρησιμοποιείς σπάνια. Η εκκαθάριση δημιουργεί περισσότερο χώρο και διευκολύνει την οργάνωση αυτών που πραγματικά χρησιμοποιείς.

Ομαδοποίησε παρόμοια αντικείμενα

Οργάνωσε την κουζίνα ομαδοποιώντας παρόμοια αντικείμενα μαζί. Αποθήκευσε κατσαρόλες και τηγάνια κοντά στο φούρνο, σκεύη κοντά στην επιφάνεια προετοιμασίας κ.ο.κ.. Η διατήρηση των σχετικών αντικειμένων μαζί σε διευκολύνει να βρεις αυτό που χρειάζεσαι όταν μαγειρεύεις και δεν έχεις πολύ χρόνο στη διάθεσή σου

Χρησιμοποίησε δοχεία αποθήκευσης και ετικέτες

Επένδυσε σε δοχεία αποθήκευσης για προϊόντα όπως αλεύρι, ζάχαρη, ζυμαρικά και δημητριακά. Τα διαφανή δοχεία είναι ιδανικά, καθώς σου επιτρέπουν να βλέπεις εύκολα το περιεχόμενο. Η τοποθέτηση ετικετών σε δοχεία σε βοηθά να αναγνωρίζεις γρήγορα τα συστατικά, ειδικά εάν έχεις πολλά δοχεία με προϊόντα παρόμοιας όψης.

Δημιουργία ζωνών

Χώρισε την κουζίνα σου σε ζώνες με βάση τη λειτουργικότητα. Για παράδειγμα, έχε μια ζώνη ψησίματος με όλα τα υλικά και τα εργαλεία ψησίματος σε μια περιοχή, μια ζώνη προετοιμασίας κοντά στο ξύλο κοπής και μια ζώνη μαγειρέματος κοντά στα μάτια και τον φούρνο. Αυτό μειώνει τον χρόνο που αφιερώνεις στην αναζήτηση αντικειμένων.

Μεγιστοποίηση κάθετου χώρου

Χρησιμοποίησε τον κατακόρυφο χώρο για να μεγιστοποιήσεις την δυνατότητα αποθήκευσης. Τοποθέτησε ράφια, γάντζους ή άλλες πατέντες στους τοίχους για να αποθηκεύσεις κατσαρόλες, τηγάνια και σκεύη αποθήκευσης. Τα κρεμασμένα αντικείμενα στο εσωτερικό των θυρών του ντουλαπιού, όπως κύπελλα μέτρησης ή σανίδες κοπής, μπορούν επίσης να ελευθερώσουν χώρο.

Διαβάστε επίσης

ΣΠΙΤΙ

5 έξυπνα tips για να κάνεις τον χώρο σου να φαίνεται μεγαλύτερος

Ακόμα και τα πιο μικρά σπίτια μπορούν να δείξουν πιο ευρύχωρα, αν ακολουθήσεις μερικές έξυπνες συμβουλές

ΣΠΙΤΙ

5 στοιχεία που μπορούν να αλλάξουν την ατμόσφαιρα στον χώρο σου ακόμα κι αν διαθέτεις μικρό budget

Δεν χρειάζονται πολλά χρήματα για να ανανεώσεις την αίσθηση που σου προκαλεί το σπίτι σου κάθε φορά που επιστρέφεις σε αυτό

ΣΠΙΤΙ

Δημιουργικά tips για να διακοσμήσεις ένα παιδικό δωμάτιο

Να πώς θα γίνει πιο όμορφο το δωμάτιο των μικρών ενοίκων του σπιτιού

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 29 Απριλίου

Μην κάνετε σοβαρές συζητήσεις, όταν είστε συναισθηματικά φορτισμένοι

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Μυσταγωγία του Θείου Πάθους με στίχους της ποιήτριας Αναστασίας Γκίτση

Μεγαλοβδομάδα: όταν το μεγάλο Α της αγάπης γεφυρώνεται με το μικρό α του ανθρώπου μέσω της κατάργησης του θανάτου και τη βεβαιότητα της Ανάστασης

CELEBS

Τόνια Σωτηροπούλου: Η τρυφερή φωτογραφία με τη μαμά της - Δες πόσο μοιάζουν

Η μαμά της ηθοποιού γιόρτασε τα 74α γενέθλιά της