Skip to main content

ΤΑΞΙΔΙ

10 λόγοι για να επισκεφτείτε το Άμστερνταμ την Άνοιξη

Το Άμστερνταμ είναι πανέμορφο κάθε εποχή και την Άνοιξη είναι εντελώς παραμυθένιο



Αν υπάρχει μια εποχή του χρόνου που αναδεικνύει τα καλύτερα στο Άμστερνταμ και την γύρω ύπαιθρο, τότε η άνοιξη πρέπει να είναι αυτή. Καθώς η πόλη ξυπνά από τη χειμωνιάτικη περίοδο, τα δέντρα κατά μήκος των καναλιών γίνονται , οι τουλίπες ανθίζουν και τα πάρκα και οι βεράντες γεμίζουν με ανθρώπους που αναζητούν τις πρώτες ακτίνες του ήλιου. Η άνοιξη αναφέρεται συχνά ως η καλύτερη εποχή του χρόνου για να επισκεφθείτε την περιοχή του Άμστερνταμ, οπότε ας δούμε μερικούς από τους λόγους.

Τα λουλούδια ανθίζουν παντού

Οι τουλίπες είναι μια από τις πιο διάσημες εξαγωγές της Ολλανδίας και την άνοιξη στο Άμστερνταμ κλέβουν εντελώς κάθε σας βλέμμα. Θα βρείτε πολλά λουλούδια σε όλη την πόλη, αλλά για όλη την εμπειρία των λουλουδιών, τίποτα δεν ξεπερνά ένα ταξίδι στην παγκοσμίου φήμης περιοχή τουλιπών της Ολλανδίας ή το «bollenstreek». Κατευθυνθείτε στους Κήπους Keukenhof μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου για τις καλύτερες ανθοφορίες ή συμμετέχετε στο ετήσιο Φεστιβάλ Τουλίπας του Άμστερνταμ, το οποίο διαρκεί όλο τον Απρίλιο.

Είναι η εποχή των ανθισμένων κερασιών και του πικνίκ

Τα άνθη της κερασιάς στο Άμστερνταμ δικαιολογούν τη δική τους αναφορά, επειδή είναι απλά τόσο εντυπωσιακά. Από τα τέλη Μαρτίου έως τις αρχές Απριλίου, τα ροζ άνθη πλυμμηρίζουν το Blossom Park στο Amsterdamse Bos (Δάσος του Άμστερνταμ). Είναι μια υπέροχη θέα και ένα υπέροχο σκηνικό για πικνίκ τις ηλιόλουστες μέρες. Αργότερα τον Μάιο, τα άνθη της κερασιάς περιβάλλονται από ανθισμένα ροδόδεντρα, τα οποία προσθέτουν μια βουτιά μοβ στην κατά τα άλλα ροζ σκηνή. Θα βρείτε άλλα σημεία για να δείτε τα άνθη, το Westerpark, το Museumplein, το Hortus και τους κήπους του Rijksmuseum.

Μπορείτε να ντυθείτε στα πορτοκαλί και να τρέξετε αμήχανα για όλη την ημέρα

Τίποτα δεν μπορεί να προετοιμάσει τον ανυποψίαστο επισκέπτη για το απόλυτο χάος της Ημέρας του Βασιλιά. Αυτό το ετήσιο καρναβάλι σε όλη την πόλη λαμβάνει χώρα στις 27 Απριλίου και βλέπει πάνω από ένα εκατομμύριο γλεντζέδες να ξεχύνονται στους δρόμους και στα κανάλια για να βάψουν την πόλη πορτοκαλί. Περιμένετε πάρτι σε σκάφος, πάρτι στο δρόμο, πάρτι στο σπίτι, πάρτι σε μπαρ και κάθε άλλο είδος πάρτι που μπορείτε να φανταστείτε. Μάθετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την Ημέρα του Βασιλιά στο Άμστερνταμ.

Είναι λιγότερο πιθανό να χρειαστείτε το αδιάβροχό σας

Ναι αλήθεια. Βγάλτε από το μυαλό σας όλες τις ιδέες για μπόρες Απριλίου γιατί, στατιστικά, ο Απρίλιος είναι ο πιο ξηρός μήνας του χρόνου στο Άμστερνταμ. Κάτι που κάνει τα πάντα (συμπεριλαμβανομένης της ποδηλασίας) πολύ πιο ευχάριστα. Όχι ότι πρέπει να αφήσετε λίγη βροχή να σας χαλάσει τη διασκέδαση – ακόμα και με βροχή θα έχετε πολλά πράγματα να κάνετε στο Άμστερνταμ.

 

Μπορείτε να κάνετε παρέα στο πάρκο όλη την ημέρα

Τα πάρκα του Άμστερνταμ είναι όμορφα κάθε εποχή του χρόνου, αλλά η άνοιξη είναι πραγματικά το κάτι άλλο. Ίσως είναι επειδή όλοι είναι τόσο χαρούμενοι που είναι έξω στον ήλιο μετά το χειμώνα. Ίσως επειδή τα ανοιξιάτικα λουλούδια και τα ανθισμένα δέντρα κάνουν τα πάντα να φαίνονται σαν ζωγραφιά. Ή ίσως οφείλεται σε εκδηλώσεις όπως το Vondelpark Open Air Theatre και τακτικές κυριακάτικες υπαίθριες αγορές. Είτε έτσι είτε αλλιώς, πάρκα + άνοιξη = καλές στιγμές στο Άμστερνταμ.

Είναι χαριτωμένη εποχή στους ζωολογικούς κήπους

Όπως γνωρίζουν όλοι οι εξοικειωμένοι με το Bambi, η άνοιξη είναι παραδοσιακά η εποχή του χρόνου που γεννιούνται μωρά ζώα. Και δεν χρειάζεται να φύγετε από την πόλη για να παρακολουθήσετε αυτό το αξιολάτρευτο θέαμα. Κατευθυνθείτε σε έναν από τους πολλούς ζωολογικούς κήπους ή τις αστικές φάρμες του Άμστερνταμ, περιτριγυρίζοντας τον εαυτό σας με κατσίκια, αρνιά, κουνέλια, χοιρίδια και άλλα.

Η σεζόν του φεστιβάλ ξεκινά

Με περισσότερα από 300 φεστιβάλ μέσα και γύρω από την πόλη ετησίως, το πρόγραμμα του φεστιβάλ του Άμστερνταμ καλύπτει όλα τα γούστα και τα είδη. Και η άνοιξη είναι όταν τα πράγματα ξεκινούν στο μέτωπο του φεστιβάλ, με μια σειρά από κινηματογραφικές, μουσικές και γαστρονομικές εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο τον Απρίλιο και τον Μάιο.

Μπορείτε να γιορτάσετε την ελευθερία (δωρεάν) την Ημέρα της Απελευθέρωσης

Κάθε χρόνο στις 5 Μαΐου, το Άμστερνταμ και η Ολλανδία σταματούν για να γιορτάσουν την απελευθέρωση της χώρας από τα γερμανικά στρατεύματα το 1945. Για να γιορτάσουν τις συνεχιζόμενες κοινωνικές ελευθερίες της χώρας, η Ημέρα Απελευθέρωσης βλέπει την πόλη να ζωντανεύει με διάφορα φεστιβάλ, συναυλίες και ειδικές εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων γνωστών δημόσιων συμποσίων ως Freedom Feasts και μια τεράστια πλωτή συναυλία στον ποταμό Άμστελ, στην οποία παρευρέθηκαν ο Βασιλιάς και η Βασίλισσα.

Μπορείτε να κάνετε ποδήλατο (σχεδόν) οπουδήποτε

Ενώ οι Ολλανδοί είναι γνωστό ότι παίρνουν τα ποδήλατά τους ακόμα και στις πιο δύσκολες καιρικές συνθήκες, για εκείνους που είναι λιγότερο συνηθισμένοι στον περιβόητο εύθυμο καιρό στην Ολλανδία, η άνοιξη σηματοδοτεί την πρώτη περίοδο όπου ο καιρός είναι περισσότερο καλός. Αυτό σημαίνει να πάρετε τον δίτροχο φίλο σας και να εξερευνήσετε το Άμστερνταμ και την ευρύτερη περιοχή. Κατευθυνθείτε στο Twiske, το πλούσιο φυσικό καταφύγιο με διάστικτους ανεμόμυλους στα βόρεια του Άμστερνταμ. Ή ανατολικά προς το Muiden και το ήσυχο, ονειρικό Weesp ή κατευθυνθείτε νότια προς το Amstelveen, που ονομάζεται η πράσινη πόλη της περιοχής.

Υπάρχει τέχνη για όλους

Δεν λείπουν οι εκθέσεις τέχνης και οι εκθέσεις καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, αλλά η άνοιξη έχει μερικές ακόμη πιο προσιτές επιλογές για οποιονδήποτε. Το Amsterdam Art Week ξεκινά προς τα τέλη Μαΐου και είναι το μέρος για να ανακαλύψετε τι έχει να προσφέρει η πρωτεύουσα στη σύγχρονη τέχνη. Για πέντε ημέρες, ανακαλύψτε τις τελευταίες εξέλιξεις και συζητήσεις επί τόπου σε περισσότερες από 50 συμμετέχουσες γκαλερί, χώρους έργων, μουσεία και κατοικίες διάσπαρτες σε όλη την πόλη. Επίσης τον Μάιο ξεκινά και το Art on Paper Amsterdam, όπου περίπου 50 γκαλερί και 15 έμποροι τέχνης συμμετέχουν για να δείξουν πώς ένας καλλιτέχνης –είτε με μολύβι, κάρβουνο, στυλό και μελάνι, ακουαρέλα, γκουάς ή κολάζ – μπορεί να ζωντανέψει το χαρτί.

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε εδώ

Διαβάστε επίσης

ΤΑΞΙΔΙ

Σαββατοκύριακο στο Μιλάνο: ιδέες για να περάσετε υπέροχα

Πώς να αξιοποιήσετε το 48ωρό σας για να απολαύσετε περισσότερο αυτή την πανέμορφη πόλη

ΤΑΞΙΔΙ

4 ευρωπαϊκά ξενοδοχεία με ιδιαίτερο χαρακτήρα που δεν πρέπει να χάσετε

Τίποτα δεν ξεκουράζει τον νου και δεν διευρύνει το ανθρώπινο πνεύμα όσο τα ταξίδια.

ΤΑΞΙΔΙ

Οι καλύτεροι εναλλακτικοί ευρωπαϊκοί προορισμοί για την καλοκαιρινή σας λίστα

Ενδιαφέροντες προορισμοί που συχνά παραβλέπονται υπέρ πιο δημοφιλών τοποθεσιών

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Τρίτης 30 Απριλίου

Αγκάλιασε τη φθαρτότητα ως το ανθρώπινο μεγαλείο

BLOGS

Cher, A Tribe Called Quest και Dave Matthews Band στο Class of 2024 του Rock & Roll Hall of Fame

Mary J. Blige, Ozzy Osbourne, Foreigner, Peter Frampton και Kool & The Gang εισήχθησαν επίσης στο Hall of Fame μαζί με τους Jimmy Buffett, Big Mama Thornton, MC5 και άλλους

Στο

ΒΙΒΛΙΟ

Το Πάσχα των Ελλήνων ποιητών

Ελύτης, Γκάτσος, Δημουλά, Καρέλλη, Καρούζος, Χριστιανόπουλος, Σολωμός, μας βάζουν στο κλίμα της Μεγάλης Εβδομάδας