Skip to main content

ΤΑΞΙΔΙ

Στον παράδεισο που μπορεί να φιλοξενήσει την 3η σεζόν του The White Lotus

Αν φιλοξενήσει εσάς πάντως, σίγουρα θα περάσετε ονειρικά



Αν βάλετε στις «αναζητήσεις» ως λέξεις κλειδί κάποιο highlight στην «Ταϊλάνδη» θα βρεθείτε να ρίχνετε μια ματιά στο εμβληματικό, ορεινό καταπράσινο τοπίο του Τσιάνγκ Μάι. Μια από τις πιο δημοφιλείς πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας κρύβει έναν εξωτικό προορισμό που επιλέχθηκε να φιλοξενήσει το White Lotus 3.

Φτάνοντας στο Four Seasons Chiang Mai, και περνώντας κατευθείαν μέσα από την ανοιχτή ρεσεψιόν θα κοπεί η ανάσα σας από αυτό που μπορεί να περιγραφεί μόνο ως η πιο μαγευτική, τέλεια θέα, σχεδόν θολή στον μεσημεριανό ήλιο αλλά όχι λιγότερο συναρπαστική καθώς οι εκρήξεις τολμηρών πράσινων φύλλων πλαισιώνουν άψογα το άπλωμα στην ορεινή σκηνή της πόλης.

Τέτοιες εντυπωσιακές όψεις θα συνειδητοποιήσετε σύντομα ότι αποτελούν ένα επαναλαμβανόμενο θέμα σε αυτό το καταπράσινο καταφύγιο, και καθώς θα σας οδηγούν στο δωμάτιό σας –με μια γιρλάντα καλωσορίσματος από γιασεμί κρεμασμένη γύρω από τον λαιμό σας– θα νιώσετε ένα κύμα απέραντης ευγνωμοσύνης, ειδικά αφού βγείτε στη δική σας ιδιωτική βεράντα με κούνια-καναπέ και θέα στους κεντρικούς ορυζώνες του θέρετρου.

Ξαφνικά, αυτές οι φήμες ότι αυτή θα είναι η τοποθεσία για την 3η σεζόν του The White Lotus έβγαζαν απόλυτο νόημα…

Τα δωμάτια, όπως και όλες οι σουίτες «Pavillion» τους («Pavillions Garden» και «Upper Garden Pavillions» σε δύο ορόφους ανάμεσα στους τροπικούς κήπους, ενώ τα «Rice Terrace Pavillions» είναι διάσπαρτα, όπως είναι αναμενόμενο, γύρω από τους ορυζώνες) σφύζουν από παραδοσιακές πινελιές στο στυλ του Lanna Kingdom και προσεκτικά επιλεγμένη τοπική τέχνη, ενώ θα καλύπτει κάθε σύγχρονη ανάγκη, παρέχοντας μια τέλεια ισορροπία αυθεντικού ταϊλανδέζικου σχεδιασμού και σύγχρονης ευκολίας.

Ένα γεμάτο μπολ με φρούτα, μια τεράστια ντουλάπα και ένα γενναιόδωρο καλάθι για τα βρόμικα ρούχα –το περιεχόμενο του οποίου πλένεται και επιστρέφει με αστραπιαία ταχύτητα– όλα θα σας κάνουν να νιώθετε σαν στο σπίτι σας, πολύ περισσότερο σε σύγκριση με οποιοδήποτε άλλο δωμάτιο ξενοδοχείου που είχατε την τύχη να μείνετε ποτέ.

Γνωστή ως «η χώρα των χαμόγελων» είναι λογικό να περιμένετε ένα θερμό καλωσόρισμα, αλλά τίποτα δεν μπορεί να σας προετοιμάσει για το επίπεδο φιλοξενίας στο Four Seasons Chiang Mai.

Η άψογη ομάδα των οικοδεσποτών του ξενοδοχείου θα σας εκπλήξει ευχάριστα. Καθώς θα περιπλανιέστε στο καταφύγιο, κάθε μέλος του προσωπικού που θα συναντάτε –από τη ρεσεψιόν μέχρι τους σεφ, τους κηπουρούς, τους καλλιεργητές ρυζιού, τους θεραπευτές σπα, τη διαχείριση και την υπηρεσία καθαρισμού– θα σταματάει ο καθένας αυτό που κάνει, θα χαμογελάσει, θα υποκλιθεί και θα πει «sawadee kah» (αν είναι γυναίκα) ή «sawadee kraap» (αν είναι άντρας) με τις παλάμες του πιεσμένες μεταξύ τους, σαν προσευχή.

Μη φύγετε αν δεν κλείσετε ραντεβού στο σπα για ένα παραδοσιακό ταϊλανδέζικο μασάζ, που θα αποδειχθεί μια από τις πιο χαλαρωτικές, με αρωματοθεραπεία-μασάζ με λάδι θεραπεία ή αλλιώς μοναδική εμπειρία ζωής.

Πολλές από τις άλλες δραστηριότητες του θέρετρου στοχεύουν παρομοίως στη σωματική ευεξία, με ένα γήπεδο τένις, χώρο για γιόγκα και πλήρως εξοπλισμένο κέντρο ευεξίας να σας περιμένουν αν προκύψει η επιθυμία. Άλλες δραστηριότητες είναι ελαφρώς λιγότερο σωματικές –αν και σε καμία περίπτωση καθιστικές– κι αφορούν την ενασχόληση με βουβάλια, φύτευση ρυζιού, βαφή υφασμάτων και μαθήματα κεραμικής που προσφέρονται κοντά στο Chaan Baan.

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε ένα ιδιωτικό μάθημα μαγειρικής. Φιλοξενείται στην κουζίνα Rim Tai του ξενοδοχείου, ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί από την εσωτερική μαγειρική ομάδα.

Το Rim Tai Kitchen φιλοξενεί τα μαθήματα μαγειρικής και έναν εκπληκτικό χώρο εκδηλώσεων για ομαδικά δείπνα, ενώ το εστιατόριο North σερβίρει παλιές παραδόσεις ψησίματος μέσω μαγειρέματος ανοιχτής φλόγας, με το 70% του μενού μαγειρεύεται στο όμορφο τζάκι και ένα εξαιρετικό μπαρ με τα πιο θεϊκά καπνιστά κοκτέιλ.

Το Khao, που φιλοξενεί τις παραδοσιακά ταϊλανδέζικες απολαύσεις του θέρετρου με ένα τεράστιο μενού που γιορτάζει τη γαστρονομική ποικιλομορφία της χώρας, χωρίζει τα πιάτα ανά περιοχή και παρουσιάζεται με ζωντανό, σύγχρονο στιλ. Αυτό το εστιατόριο φιλοξενεί επίσης το πρωινό, όπου σας υποδέχεται η πιο απίστευτη γιορτή σε μπουφέ που θα μπορούσατε ποτέ να ονειρευτείτε πριν το μεσημέρι. Μια γωνιά φρούτων με εκτυφλωτικά χρώματα, ένα ζαχαροπλαστείο, ένας πάγκος όπου φτιάχνονταν φρέσκες τηγανίτες και βάφλες, μια ανοιχτή κουζίνα ειδικά για κάθε ποικιλία αυγών, ένας πάγκος εργασίας γεμάτος με όλα τα υλικά για τα καλύτερα πλήρη αγγλικά της ζωής σας και - φυσικά - ένα smorgasbord παραδοσιακής ταϊλανδέζικης κουζίνας με τηγανητό ρύζι, noodles, πιάτα με κοτόπουλο και σουβλάκια.

Chiang Mai 5-Star Luxury Resort | Four Seasons Resort Chiang Mai 

Διαβάστε επίσης

ΤΑΞΙΔΙ

Σαββατοκύριακο στο Μιλάνο: ιδέες για να περάσετε υπέροχα

Πώς να αξιοποιήσετε το 48ωρό σας για να απολαύσετε περισσότερο αυτή την πανέμορφη πόλη

ΤΑΞΙΔΙ

4 ευρωπαϊκά ξενοδοχεία με ιδιαίτερο χαρακτήρα που δεν πρέπει να χάσετε

Τίποτα δεν ξεκουράζει τον νου και δεν διευρύνει το ανθρώπινο πνεύμα όσο τα ταξίδια.

ΤΑΞΙΔΙ

Οι καλύτεροι εναλλακτικοί ευρωπαϊκοί προορισμοί για την καλοκαιρινή σας λίστα

Ενδιαφέροντες προορισμοί που συχνά παραβλέπονται υπέρ πιο δημοφιλών τοποθεσιών

Προτεινόμενα

BEAUTY TIPS

Το καλύτερο tip ομορφιάς για να προλάβεις τις ρυτίδες

Βάζοντας αυτό το βήμα περιποίησης στην καθημερινότητα σου, έχεις αντιγηραντικά αποτελέσματα στην επιδερμίδα σου 

CELEBS

Αθηνά Οικονομάκου – Φίλιππος Μιχόπουλος: Χωρίζουν μετά από 10 χρόνια

Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση του ζευγαριού

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πασχαλινά έθιμα: "Λαζαράκια" και κάλαντα του Λαζάρου

Το Πάσχα ξεκινά με το Σάββατο του Λαζάρου και η παράδοση θέλει να νοστιμίζει με τα «Λαζαράκια».