Skip to main content

FITNESS

4 tips για να πας (επιτέλους) στο γυμναστήριο

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι λίγο… σπρώξιμο!


Κέλλυ Νόβακ

Θα ευχόσουν να ήσουν και εσύ σαν αυτές τις γυναίκες που… ζουν μέσα στο γυμναστήριο; Ξέρεις αυτές που λατρεύουν να πηγαίνουν εκεί και να «χτυπιούνται» με τις ώρες στα όργανα και στα πιο trendy προγράμματα που κυκλοφορούν!

Σταμάτα απλά να σκέφτεσαι και λάβε δράση. Μπορείς να γίνεις και εσύ μια από αυτές. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι όλα είναι θέμα ψυχολογίας. Με τι ψυχολογία δηλαδή αντιμετωπίζουμε το κεφάλαιο «Γυμναστήριο». Άπαξ και βρεις το σωστό κίνητρο και το… φιλοσοφήσεις διαφορετικά να είσαι σίγουρη ότι θα θέλεις και εσύ να πηγαίνεις καθημερινά στο γυμναστήριο και να αγαπήσεις την γυμναστική τόσο, ώστε να υπάρχει στην ζωή σου για πάντα από εδώ και πέρα!

Τα παρακάτω 4 tips πάντως, θα σε σπρώξουν προς την σωστή κατεύθυνση και θα γίνουν οι λόγοι που θα «κολλήσεις» και εσύ με την…μαγεία της άσκησης!

#1. Σκέψου το «γιατί»

Πριν αρχίσεις να σκέφτεσαι ένα σωρό δικαιολογίες για να αποφύγεις να γραφτείς σήμερα στο γυμναστήριο, αναλογίσου το «γιατί». Γιατί θέλεις να πας; Τι θα σου προσφέρει το να πας στο γυμναστήριο; Θέλεις να βελτιώσεις την εικόνα του σώματός σου, τις αντοχές σου; Οι απαντήσεις θα σε σπρώξουν προς τον δρόμο του γυμναστηρίου.

#2. Αφιέρωσε μόλις 10 λεπτά

Η ιδέα του ότι πρέπει να πας για 1 ολόκληρη ώρα στο γυμναστήριο, σε φοβίζει; Οκέι, τότε πήγαινε για 10 λεπτά! Ναι, για 10 λεπτά! Μπορείς να κάνεις πολλά μέσα σε 10 λεπτά, αρκεί να είναι οι σωστές ασκήσεις. Θα δεις ότι την επόμενη φορά, θα θέλεις να μείνεις στο γυμναστήριο για 15, για 20, για 30 λεπτά….

#3. «Άρπαξε» μια φίλη σου

Ο πιο εύκολος τρόπος για να ξεκινήσεις το γυμναστήριο, είναι αυτός! Αν έχεις μια φίλη που είναι στην ίδια φάση με εσένα, τότε η μία θα παροτρύνει την άλλη, να αθληθείτε. Άσε που θα περνάτε θαύμα! Θα λέτε τα νέα σας, θα γελάτε κτλ. Σαν να πηγαίνετε για καφέ, μόνο που παράλληλα ο κοιλιακός θα γίνεται πέτρα!

#4. Βάλε στόχους

Άπαξ και θέσεις ένα στόχο του τύπου, «θέλω να χάσω 4 κιλά μέσα σε ένα μήνα», θα δεις ότι θα σου είναι πιο εύκολο να πεις «ναι» στην γυμναστική. Από την στιγμή που έχεις κίνητρο, και δεν πας απλά για να δοκιμάσεις ένα πρόγραμμα, τα πράγματα θα είναι πιο ξεκάθαρα μέσα σου, κάτι που θα σε κάνει να είσαι πιο αποφασισμένη!

Διαβάστε επίσης

FITNESS

6 λόγοι για να ξεκινήσεις reform pilates αυτήν την άνοιξη

Μια ιδανική γυμναστική για να «ξυπνήσεις» το σώμα σου από τη χειμερινή ανάπαυση

FITNESS

Τι να κάνεις για να αποφύγεις το αίσθημα εξάντλησης μετά τη γυμναστική σου

Μην αφήσεις ένα workout session να σου στερήσει την ενέργεια όλης της μέρας

FITNESS

6 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να κάνεις μετά από ένα workout

Τα don’ts που δεν πρέπει να ξεχνάς μετά τη γυμναστική σου, για τα καλύτερα αποτελέσματα στο σώμα σου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να απαλλαγείς μια και καλή από τους τοξικούς ανθρώπους

Για ορισμένους χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από 2 μέτρα απόστασης…

SELF-LOVE

Πώς να αποφύγεις την… ψυχολογική αποφυγή;

Συνέχισε να διαβάζεις, αν συνηθίζεις να αποφεύγεις πράγματα που σου προκαλούν δυσφορία ή άγχος;