Skip to main content

FITNESS

Κλασικά λάθη που κάνουν οι fitness beginners και που πρέπει να προσέξεις

Τι να αποφύγεις αν ξεκινάς τώρα να γυμνάζεσαι



Η γυμναστική είναι το καλύτερο δώρο που μπορεί να κάνεις στο σώμα και την υγεία σου, αρκεί να πραγματοποιείται με την απαραίτητη προσοχή. Να λοιπόν μερικά από τα κλασικά λάθη που κάνουν οι fitness beginners και που πρέπει να προσέξεις αν είσαι κι εσύ μια από αυτούς.

Υπερπροπόνηση

Είναι σύνηθες για τους αρχάριους να υιοθετούν μια νέα ρουτίνα γυμναστικής με ελάχιστη έως καθόλου εμπειρία ή γνώση. Η υπερβολική προπόνηση μπορεί όμως να οδηγήσει σε εξάντληση και τραυματισμούς.

Έλλειψη προθέρμανσης

Η προθέρμανση είναι ζωτικής σημασίας για την πρόληψη τραυματισμών, καθώς βοηθά στην προετοιμασία των μυών μας για σωματική δραστηριότητα. Η παράλειψη αυτού του βήματος μπορεί να προκαλέσει μυϊκές καταπονήσεις, κράμπες και πόνο.

Παραμέληση της αποκατάστασης

Η αποκατάσταση είναι εξίσου σημαντική με την άσκηση όταν πρόκειται για την οικοδόμηση δύναμης και αντοχής στο σώμα μας. Το να μην αφήνεις το σώμα σου να ξεκουραστεί και να αναρρώσει μπορεί να οδηγήσει σε εξάντληση και τραυματισμό.

Κακή διατροφή

Η άσκηση και η διατροφή πάνε χέρι-χέρι. Η υιοθέτηση μιας δίαιτας που στερείται βασικών θρεπτικών συστατικών και η κατανάλωση θερμίδων και ανθυγιεινών τροφών μπορεί να εμποδίσει την πρόοδο και να κάνει δύσκολη την επίτευξη των στόχων της φυσικής σου κατάστασης.

Σύγκριση της προόδου με άλλους

Η σύγκριση του εαυτού σου με άλλους είναι ένα κοινό λάθος μεταξύ αρχαρίων και μπορεί να οδηγήσει σε συναισθήματα απογοήτευσης και αποθάρρυνσης.

Έλλειψη συνέπειας

Η συνέπεια είναι απαραίτητη όταν πρόκειται για την επίτευξη στόχων φυσικής κατάστασης. Η παράλειψη ημερών ή εβδομάδων χωρίς άσκηση θα οδηγήσει σε μείωση της απόδοσης και της προόδου.

Αγνόηση των καρδιαγγειακών ασκήσεων

Η καρδιαγγειακή άσκηση είναι σημαντική για τη συνολική φυσική κατάσταση και την υγεία της καρδιάς. Η παραμέληση αυτού του τύπου άσκησης μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη αντοχή.

Έλλειψη επαγγελματικής καθοδήγησης

Η αναζήτηση επαγγελματικής καθοδήγησης, είτε από προσωπικούς εκπαιδευτές, είτε από διατροφολόγους ή γιατρούς, μπορεί να βοηθήσει τους αρχάριους να αποφύγουν κοινά λάθη και να αναπτύξουν μια ασφαλή και αποτελεσματική ρουτίνα φυσικής κατάστασης.

Διαβάστε επίσης

FITNESS

5 ιδανικά είδη άσκησης για την περίοδο της εγκυμοσύνης

Για να διατηρηθείς ενεργή και γεμάτη ευεξία τους μήνες που περιμένεις το μωρό σου

FITNESS

6 τρόποι με τους οποίους η yoga ενισχύει τη σεξουαλική σου ζωή

Κι όμως, η ενασχόληση μαζί της μπορεί να βελτιώσει κατά πολύ και το σεξ στην καθημερινότητά σου

FITNESS

Οκτώ τρόποι για να χάσετε λίπος από την κοιλιά

Πώς να μειώσετε το σπλαχνικό λίπος

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Τρίτης 30 Απριλίου

Αγκάλιασε τη φθαρτότητα ως το ανθρώπινο μεγαλείο

BLOGS

Cher, A Tribe Called Quest και Dave Matthews Band στο Class of 2024 του Rock & Roll Hall of Fame

Mary J. Blige, Ozzy Osbourne, Foreigner, Peter Frampton και Kool & The Gang εισήχθησαν επίσης στο Hall of Fame μαζί με τους Jimmy Buffett, Big Mama Thornton, MC5 και άλλους

Στο

ΒΙΒΛΙΟ

Το Πάσχα των Ελλήνων ποιητών

Ελύτης, Γκάτσος, Δημουλά, Καρέλλη, Καρούζος, Χριστιανόπουλος, Σολωμός, μας βάζουν στο κλίμα της Μεγάλης Εβδομάδας