Skip to main content

FITNESS

10 συμβουλές για να καταφέρετε να γυμνάζεστε περισσότερο στην καθημερινότητά σας

Τι μπορείς να θυμάσαι για να διατηρείς αναλλοίωτο το κίνητρο για καθημερινή γυμναστική



Είναι γεγονός: η γυμναστική στην καθημερινότητά μας δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο για τη συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων. Καθώς βέβαια τα οφέλη της στην υγεία και την ψυχολογία μας είναι αναμφισβήτητα, να μερικές συμβουλές για να καταφέρετε να γυμνάζεστε περισσότερο, δίχως να χάνετε το κίνητρό σας.

Θέστε συγκεκριμένους και εφικτούς στόχους

Το να έχετε ξεκάθαρους στόχους θα σας δώσει κατεύθυνση και θα σας βοηθήσει να παραμείνετε παρακινημένες. Ξεκινήστε από μικρούς στόχους και σταδιακά αυξήστε την ένταση ή τη διάρκεια των προπονήσεων σας καθώς προχωράτε.

Βρείτε μια άσκηση που σας αρέσει

Είναι πιο πιθανό να ακολουθήσετε μια ρουτίνα άσκησης εάν σας αρέσει η δραστηριότητα. Πειραματιστείτε με διάφορες μορφές άσκησης για να βρείτε αυτό που σας αρέσει, είτε είναι χορός, κολύμπι, πεζοπορία ή κάποιο ομαδικό άθλημα.

Βάλτε ποικιλία

Το να διατηρείτε την ίδια ρουτίνα προπόνησης μέρα με τη μέρα μπορεί να γίνει μονότονο και να σας κάνει να χάσετε το ενδιαφέρον σας. Ενσωματώστε ποικιλία στη ρουτίνα άσκησής σας, δοκιμάζοντας διαφορετικές προπονήσεις, παρακολουθώντας μαθήματα ή εξερευνώντας διαφορετικές υπαίθριες δραστηριότητες.

Δημιουργήστε ένα πρόγραμμα και κάντε το συνήθεια

Αφιερώστε συγκεκριμένες ώρες την εβδομάδα για άσκηση, όπως θα κάνατε για οποιαδήποτε άλλη δέσμευση. Αντιμετωπίστε το ως ένα αδιαπραγμάτευτο ραντεβού με τον εαυτό σας και κάντε το μέρος της ρουτίνας σας.

Βρείτε έναν φίλο ή μια φίλη προπόνησης ή γραφτείτε σε μια ομάδα

Το να έχετε έναν/μία συνεργάτη προπόνησης ή να συμμετέχετε σε μια ομάδα γυμναστικής μπορεί να προσφέρει υπευθυνότητα και υποστήριξη για το task που έχετε βάλει στον εαυτό σας. Η άσκηση με άλλους ανθρώπους μπορεί να κάνει την εμπειρία πιο ευχάριστη και ενθαρρυντική.

Παρακολουθήστε την πρόοδό σας

Παρακολουθήστε τις προπονήσεις σας, είτε μέσω μιας εφαρμογής γυμναστικής, είτε μέσω ενός ημερολογίου σημειώσεων. Το να βλέπετε την πρόοδο και τις βελτιώσεις σας με την πάροδο του χρόνου μπορεί να είναι κίνητρο και να ενισχύσει τη δέσμευσή σας να συνεχίσετε την άσκηση.

Επιβραβεύστε τον εαυτό σας

Ορίστε ανταμοιβές για την επίτευξη συγκεκριμένων ορόσημων ή την τήρηση της ρουτίνας άσκησής σας με συνέπεια. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα δώρο στον εαυτό σας όπως ένα μασάζ, η αγορά νέου εξοπλισμού προπόνησης ή το να απολαύσετε ένα αγαπημένο (αλλά υγιεινό) σνακ.

Ορίστε υπενθυμίσεις και εξαλείψτε τα εμπόδια

Χρησιμοποιήστε υπενθυμίσεις στο τηλέφωνό σας ή βάλτε αυτοκόλλητες σημειώσεις για να υπενθυμίσετε στον εαυτό σας τα σχέδια της άσκησής σας. Αφαιρέστε τυχόν εμπόδια που μπορεί να σας αποθαρρύνουν από την άσκηση, όπως το να μην έχετε πλυμένα τα ρούχα προπόνησής σας.

Εστιάστε στα οφέλη

Υπενθυμίστε στον εαυτό σας τα πολυάριθμα σωματικά και ψυχικά οφέλη της τακτικής άσκησης. Η βελτιωμένη διάθεση, τα αυξημένα επίπεδα ενέργειας, η διαχείριση του βάρους και η συνολική ευεξία είναι όλα ισχυρά κίνητρα για να συνεχίσετε να γυμνάζεστε.

Μείνετε θετικές και να είστε ευγενικές με τον εαυτό σας

Αγκαλιάστε μια θετική νοοτροπία και μην αποθαρρύνεστε από τις όποιες αναποδιές προκύψουν στην πορεία. Να θυμάστε ότι οποιαδήποτε άσκηση είναι καλύτερη από την απουσία άσκησης και κάθε μικρό βήμα μετράει για τους συνολικούς σας στόχους.

Διαβάστε επίσης

FITNESS

5 ιδανικά είδη άσκησης για την περίοδο της εγκυμοσύνης

Για να διατηρηθείς ενεργή και γεμάτη ευεξία τους μήνες που περιμένεις το μωρό σου

FITNESS

6 τρόποι με τους οποίους η yoga ενισχύει τη σεξουαλική σου ζωή

Κι όμως, η ενασχόληση μαζί της μπορεί να βελτιώσει κατά πολύ και το σεξ στην καθημερινότητά σου

FITNESS

Οκτώ τρόποι για να χάσετε λίπος από την κοιλιά

Πώς να μειώσετε το σπλαχνικό λίπος

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Τρίτης 30 Απριλίου

Αγκάλιασε τη φθαρτότητα ως το ανθρώπινο μεγαλείο

BLOGS

Cher, A Tribe Called Quest και Dave Matthews Band στο Class of 2024 του Rock & Roll Hall of Fame

Mary J. Blige, Ozzy Osbourne, Foreigner, Peter Frampton και Kool & The Gang εισήχθησαν επίσης στο Hall of Fame μαζί με τους Jimmy Buffett, Big Mama Thornton, MC5 και άλλους

Στο

ΒΙΒΛΙΟ

Το Πάσχα των Ελλήνων ποιητών

Ελύτης, Γκάτσος, Δημουλά, Καρέλλη, Καρούζος, Χριστιανόπουλος, Σολωμός, μας βάζουν στο κλίμα της Μεγάλης Εβδομάδας