Skip to main content

FITNESS

Ποια είναι τελικά η καλύτερη ώρα της ημέρας για να κάνεις γυμναστική;

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα ανάλογα με την επιλογή σου, για να επιλέξεις τι είναι καλύτερο για σένα.



Η επιλογής της καλύτερης ώρας της ημέρας για άσκηση μπορεί να διαφέρει από άτομο σε άτομο, μιας που οι ανάγκες, το πρόγραμμα και οι προσωπικές προτιμήσεις ενός ανθρώπου μπορεί να είναι διαφορετικές. Το ίδιο φυσικά συμβαίνει και σε σχέση με τους στόχους επίτευξης μια συγκεκριμένης φυσικής κατάστασης. Ακολουθούν ορισμένες σκέψεις για διαφορετικές ώρες της ημέρας και τα πλεονεκτήματα ή μειονεκτήματα που παρουσιάζουν, για να επιλέξεις τι είναι καλύτερο για σένα.

Πρωί

Πλεονεκτήματα: Η πρωινή άσκηση μπορεί να σε βοηθήσει να ενισχύσεις το μεταβολισμό σου, να αυξήσεις την εγρήγορση και να δώσεις έναν θετικό τόνο για την ημέρα σου, όσο δύσκολο κι αν είναι το πρόγραμμα που ακολουθεί στη δουλειά και τις επιπλέον υποχρεώσεις σου. Μπορεί επίσης να είναι ευκολότερο για σένα να δημιουργήσεις μια συνεπή ρουτίνα που θα ακολουθείς συστηματικά.

Μειονεκτήματα: Μερικοί άνθρωποι δυσκολεύονται να ξυπνήσουν νωρίς για να πάνε στη δουλειά, πόσο μάλλον για να ασκηθούν, όταν αυτό δεν είναι και η αγαπημένη τους ενασχόληση. Επιπλέον, οι μύες και οι αρθρώσεις μπορεί να είναι πιο δύσκαμπτοι το πρωί, επομένως μπορεί να χρειαστεί μεγαλύτερη, άρα και χρονοβώρα προθέρμανση.

Μεσημέρι

Πλεονεκτήματα: Η θερμοκρασία του σώματος και η μυϊκή λειτουργία τείνουν να είναι στα καλύτερά τους αργά το μεσημέρι, καθιστώντας αυτή την κατάλληλη στιγμή για προπονήσεις ενδυνάμωσης και αντοχής. Μπορεί επίσης να επωφεληθείς από το φυσικό φως και τον πιο ήπιο καιρό.

Μειονεκτήματα: Ο προγραμματισμός προπονήσεων το απόγευμα μπορεί να είναι δύσκολος λόγω δουλειάς ή άλλων υποχρεώσεων.

Απόγευμα-Βράδυ

Πλεονεκτήματα: Η θερμοκρασία του σώματος είναι υψηλότερη το βράδυ, γεγονός που μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο τραυματισμού και να βελτιώσει την απόδοσή σου. Πολλοί άνθρωποι αναφέρουν ότι οι απογευματινές ή βραδινές προπονήσεις βοηθούν στην ανακούφιση από το άγχος και στη χαλάρωση μετά από μια κουραστική μέρα.

Μειονεκτήματα: Η άσκηση πολύ κοντά στην ώρα του ύπνου μπορεί να επηρεάσει την ποιότητά του για ορισμένα άτομα. Είναι απαραίτητο να δώσεις στο σώμα σου λίγο χρόνο να ηρεμίσει μετά από μια βραδινή προπόνηση.

Συμπερασματικά, η καλύτερη στιγμή για άσκηση είναι εκείνη που μπορείς να τηρήσεις με συνέπεια, καθώς αυτή είναι το κλειδί για την επίτευξη των στόχων στη φυσική σου κατάσταση. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι ατομικές προτιμήσεις και οι κιρκάδιοι ρυθμοί παίζουν ρόλο στον καθορισμό της ιδανικής ώρας, γι’ αυτό εξέτασε τις ανάγκες και το πρόγραμμά σου. Άκου το σώμα σου, πειραματίσου με διαφορετικές ώρες και διάλεξε αυτή που σου φαίνεται καλύτερη για σένα, βάζοντας τη γυμναστική για τα καλά στη ζωή σου.

Διαβάστε επίσης

FITNESS

5 ιδανικά είδη άσκησης για την περίοδο της εγκυμοσύνης

Για να διατηρηθείς ενεργή και γεμάτη ευεξία τους μήνες που περιμένεις το μωρό σου

FITNESS

6 τρόποι με τους οποίους η yoga ενισχύει τη σεξουαλική σου ζωή

Κι όμως, η ενασχόληση μαζί της μπορεί να βελτιώσει κατά πολύ και το σεξ στην καθημερινότητά σου

FITNESS

Οκτώ τρόποι για να χάσετε λίπος από την κοιλιά

Πώς να μειώσετε το σπλαχνικό λίπος

Προτεινόμενα

BEAUTY TIPS

Το καλύτερο tip ομορφιάς για να προλάβεις τις ρυτίδες

Βάζοντας αυτό το βήμα περιποίησης στην καθημερινότητα σου, έχεις αντιγηραντικά αποτελέσματα στην επιδερμίδα σου 

CELEBS

Αθηνά Οικονομάκου – Φίλιππος Μιχόπουλος: Χωρίζουν μετά από 10 χρόνια

Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση του ζευγαριού