Skip to main content

FITNESS

Γιόγκα μαζί με το μωρό; Ναι γίνεται!

Τρυφερότητα, σύνδεση και γυμναστική 3-1



Γνωρίζουμε ότι γνωρίζετε: Η απόκτηση μωρού συνοδεύεται από πολλές νέες προκλήσεις. Από την αλλαγή της πάνας μέχρι το τάισμα αργά το βράδυ, είναι συχνά δύσκολο να βρείτε χρόνο για ντους, πολύ λιγότερο για να κάνετε ένα μάθημα γιόγκα.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η πρακτική σας στη γιόγκα πρέπει να εξαφανιστεί εντελώς. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλές στάσεις γιόγκα χαμηλής προσπάθειας που όχι μόνο σας βοηθούν να αισθάνεστε υπέροχα μετά τον τοκετό, αλλά είναι διασκεδαστικό να τις κάνετε μαζί με το μωρό.

Παρακάτω, μπορείτε να βρείτε πέντε στάσεις γιόγκα με μωρά που θα σας βοηθήσουν να δυναμώσετε, να τεντώσετε και να σφίξετε επιπλέον αγκυλώσεις και χαμόγελα στην πορεία.

5 πόζες για γιόγκα με μωρό

Malasana

Πώς να το κάνετε

Ξεκινήστε να στέκεστε με τα πόδια ανοιχτά στο πλάτος των γοφών και κρατήστε το μωρό κατά μήκος της κοιλιάς και κάτω από τα πόδια, ώστε το σώμα του να στηρίζεται πλήρως. Τραβήξτε τον αφαλό σας προς τα μέσα για να παραμείνετε στηριγμένη μέσω του πυρήνα σας. Λυγίστε τα γόνατά σας και χαμηλώστε σε μια θέση οκλαδόν. Κρατήστε το μωρό κοντά και χρησιμοποιήστε τους μυς της πλάτης σας για να παραμείνετε ψηλά μέσω της σπονδυλικής σας στήλης.

Οφέλη

Αυτή η στάση είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να ανοίξετε και να τεντώσετε τους γοφούς που μπορεί να σφίξουν από το χρόνο που περνάτε καθιστοί ενώ ταΐζετε το μωρό όλη την ημέρα. Επιπλέον, η χρήση του πυρήνα για να διατηρείται η σπονδυλική στήλη ευθεία ενώ κρατάτε το μωρό είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δυναμώσετε τους κοιλιακούς και τους μυς της πλάτης.

Navasana

Πώς να το κάνετε

Ξεκινήστε να κάθεστε με τα δύο πόδια έξω μπροστά σας και τα γόνατά σας λυγισμένα. Καθίστε το μωρό στην αγκαλιά σας με την πλάτη του στην κοιλιά σας. Γείρετε πίσω στα οστά που κάθεστε και σηκώστε τα πόδια σας ώστε οι κνήμες σας να έρθουν παράλληλα με το πάτωμα. Τραβήξτε τον αφαλό σας προς τα μέσα για να δεσμεύσει τον πυρήνα σας, τυλίξτε τα πλευρά σας προς το κέντρο για να παραμείνετε δεμένη μέσω των εγκάρσιων κοιλιακών μυών σας και κρατήστε τη σπονδυλική σας στήλη μακριά και το στήθος σας ανυψωμένο.

Οφέλη

Αυτή η στάση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να επαναφέρετε αργά τη βασική στάση σας μετά την απόκτηση μωρού, γιατί για να παραμείνετε ισορροπημένη, πρέπει να εστιάσετε στο να αγκαλιάζετε τα πάντα προς το κέντρο. Σημείωση; μπορείτε να τροποποιήσετε όπως χρειάζεται δημιουργώντας μικρότερη γωνία στις κνήμες. Αυτή είναι επίσης μια εξαιρετική στάση για να γαργαλήσετε τα δάχτυλα των ποδιών του μωρού σας – κάτι που είναι μια ευπρόσδεκτη απόσπαση της προσοχής από τη βασική εργασία που συμβαίνει!

Supta Navasana

Πώς να το κάνετε

Ξαπλώστε ανάσκελα με τα γόνατά σας λυγισμένα και σε απόσταση μέχρι το πλάτος των γοφών. Ξαπλώστε την κοιλιά του μωρού στις κνήμες σας με το κεφάλι του πάνω από τα γόνατά σας. Σηκώστε τις κνήμες σας παράλληλα με το πάτωμα κρατώντας τα χέρια του μωρού. Εστιάστε στο να κρατάτε την πλάτη σας πάνω στο χαλάκι σας και τα πλευρά σας να αγκαλιάζονται προς το κέντρο σας.

Μπορείτε να μείνετε εδώ ή αν ψάχνετε για λίγη επιπλέον δουλειά στο κάτω μέρος της κοιλιάς, εισπνεύστε και λυγίστε τα γόνατά σας προς το στήθος σας. Κατά την εκπνοή σας, φέρτε τα πίσω παράλληλα και επαναλάβετε 7 έως 10 φορές.

Οφέλη

Αυτή η θέση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εστιάσετε στη χρήση της αναπνοής σας για να εμπλακείτε μέσω των εγκάρσιων κοιλιακών μυών, οι οποίοι μπορούν να εξασθενήσουν μετά την απόκτηση μωρού χάρη στην επέκταση της κοιλιάς που συμβαίνει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Επιπλέον, το να μπορείς να «πετάξεις» συνήθως οδηγεί σε ένα πολύ χαρούμενο και χαμογελαστό μωρό.

Setu Bandha Sarvangasana

Πώς να το κάνετε

Ξαπλώστε ανάσκελα με τα γόνατά σας λυγισμένα και σε απόσταση μέχρι το πλάτος των γοφών. Καθίστε το μωρό στους γοφούς σας, κρατώντας το σφιχτά για να το έχετε σταθερό. Εισπνεύστε για να επεκτείνετε τα πλευρά σας από τη μία πλευρά στην άλλη και με την εκπνοή, τυλίξτε τα προς το κέντρο. Στη συνέχεια, πιέστε τα πόδια σας και σηκώστε τους γοφούς σας προς την οροφή.

Μπόνους: Μπορείτε να συνεχίσετε να σηκώνετε και να χαμηλώνετε τους γοφούς ενώ ταυτόχρονα δεσμεύετε τους γλουτούς σας για κάποια επιπλέον δουλειά. Επιπλέον: το πάνω-κάτω είναι πραγματικά διασκεδαστικό για το μωρό!

Οφέλη

Αυτή η στάση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δυναμώσετε τους γλουτούς και τους μηριαίους σας, ενώ παράλληλα ανοίγετε τους γοφούς, τους τετρακέφαλους και το στήθος. Είναι επίσης ένας διασκεδαστικός τρόπος να συνδεθείτε με το μωρό σας και αφήνει πολύ χώρο για εξάσκηση της οπτικής επαφής και των ανόητων προσώπων.

Upavistha Konasana

Πώς να το κάνετε

Ξεκινήστε καθιστή με τα γόνατα λυγισμένα και τα πόδια στο πάτωμα, με το μωρό να κάθεται στο πάτωμα μπροστά σας με την πλάτη στην κοιλιά σας. Ανοίξτε διάπλατα τα πόδια σας και ισιώστε τα. Εστιάστε στο να πιέζετε τις φτέρνες σας στο πάτωμα και λυγίστε τα πόδια σας προς την οροφή. Βοηθήστε το μωρό να κάθεται ψηλά και αν είναι σταθερό, αγγίξτε τα δάχτυλά σας μέχρι τα δάχτυλα των ποδιών σας.

Μπόνους: Για πρόσθετο τέντωμα στο πλάι, σκύψτε στη μία πλευρά για να δώσετε επιπλέον φιλιά στο μωρό.

Οφέλη

Αυτή η στάση τεντώνει τους μηριαίους και τους εσωτερικούς μηρούς σας ενώ βοηθά επίσης στην ενδυνάμωση των μυών της πλάτης καθώς επικεντρώνεστε στο να διατηρείτε τη σπονδυλική σας στήλη τεντωμένη. Είναι επίσης μια εξαιρετική θέση για να βοηθήσετε το μωρό να μάθει να κάθεται με ασφαλή και υποστηριζόμενο τρόπο.

Λίγες περισσότερες ιδέες

All photos courtesy of Kate Lombardo

Πηγή

Διαβάστε επίσης

FITNESS

5 ιδανικά είδη άσκησης για την περίοδο της εγκυμοσύνης

Για να διατηρηθείς ενεργή και γεμάτη ευεξία τους μήνες που περιμένεις το μωρό σου

FITNESS

6 τρόποι με τους οποίους η yoga ενισχύει τη σεξουαλική σου ζωή

Κι όμως, η ενασχόληση μαζί της μπορεί να βελτιώσει κατά πολύ και το σεξ στην καθημερινότητά σου

FITNESS

Οκτώ τρόποι για να χάσετε λίπος από την κοιλιά

Πώς να μειώσετε το σπλαχνικό λίπος

Προτεινόμενα

CELEBS

Μαρίνα Σάττι: Ξέσπασε σε λυγμούς στην εκπομπή Στούντιο 4

Όταν αναφέρθηκε στον θάνατο του πατέρα της

BEAUTY TIPS

Το καλύτερο tip ομορφιάς για να προλάβεις τις ρυτίδες

Βάζοντας αυτό το βήμα περιποίησης στην καθημερινότητα σου, έχεις αντιγηραντικά αποτελέσματα στην επιδερμίδα σου